За първи път в Пловдив ще се състои образователен концерт

...
За първи път в Пловдив ще се състои образователен концерт
Коментари Харесай

Пилотно в Пловдив: 450 деца ще присъстват на...

За първи път в Пловдив ще се състои учебен концерт " Детска усмивка ", който е част от самодейността " Да запазим децата на пътя ". На него ще участват 450 деца от 10 детски градини в Пловдив. Събитието се провежда от Български червен кръст-Пловдив и „ Ротари клуб ”-Пловдив. То ще се състои от 10,30 часа на 3 октомври в зала „ България ” в Конгресния център на Международен панаир-Пловдив.

„ Основната цел е да бъдат основани трайни умения у децата за отговорно поддържане и запазване здравето и живота при сериозни обстановки, образуване на позитивна настройка към образованието, осъзнаване на здравето като полезност и снишаване на агресивното държание от страна на подрастващите. Всичко това може да бъде реализирано чрез позитивните страсти, подбудени от музиката, имат вяра уредниците ”, изясни президентът на Ротари клуб-Пловдив Елена Кристиано.

В поддръжка на европейската самодейност се е оповестил и музикалният възпитател, пианист и композитор Росалин Наков. Той основава песни, отдадени на сигурността на децата на пътя.
„ Интерактивният метод на образование посредством изкуство е в сходство с Националната тактика за възстановяване сигурността на придвижването по пътищата на Република България. Този вид образование става все по-актуален в Европа, тъй като посредством изразните средства на музиката и театъра, под формата на игра, децата овладяват доста елементарно и бързо, съвсем незабелязано, оферти учебен материал ”, съобщи шефът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева.

Образователният концерт се реализира със съдействието на дирекцията на Министерство на вътрешните работи в града, в лицето на шефа Йордан Рогачев и Регионално ръководство образование-Пловдив в лицето на началника Иванка Киркова.

Сценарият на концерта включва особено основани по тематиката песни и просветителни и занимателни игри. Текстовете и музиката на песните са съобразени с образователната стратегия и възрастта на децата. Подтемите на събитието са здравословно хранене и здравословен метод на живот при децата и запазване на природата и екологично образование. Предвиждат се интензивно присъединяване на децата от публиката, проучване на ария, спортни игри и други действия.

С това събитие ще бъде обещано начало на партньорската година на „ Ротари клуб ”-Пловдив и БЧК-Пловдив. Двете организации имат няколко взаимни плана, като идващите ще бъдат ориентирани към пациентите в МБАЛ “Св. Пантелеймон ”. Годината ще продължи с акциите за кръводаряване и акцията “Купи и подари ”, които са подкрепени от младежката организация “Ротаракт ” и младежката организация на БЧК.

На 3 октомври от 10,15 часа е очакван къс брифинг през зала „ България ”, в който присъединяване ще вземе и шефът на МВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР