За първи път в историята планината Витоша бе обиколена за

...
За първи път в историята планината Витоша бе обиколена за
Коментари Харесай

За първи път обиколиха Витоша под 4 часа с велосипед

За първи път в историята планината Витоша бе обиколена за по-малко от 4 часа с велосипед. Уникалният връх бе записан против името на Александър Алексиев, който финишира за 3.55:44 ч. Освен суперпостижението, представителят на клуб „ Велораптър “ отбрани купата си от предходната година като усъвършенства с близо четвърт час личния си връх на трасето. Това е трета победа на Александър при трите му участия до момента.

При дамите победи представител на същия велоклуб – Христина Козарева отнесе конкуренцията с близо 26 минути разлика, като остана единствено на 52 секунди от върховото достижение.

Близо 3000 са общо участниците в тазгодишното издание на Обиколката на Витоша, която още веднъж е част от самодейност „ София – европейска столица на спорта “.

Стартът на колоездачите бе даден на зазоряване - още в 6 ч. в съботната заран от Дончо Барбалов, зам.-кмет на София. След това голямата колона велосипедисти се източваше близо 8 минути към бул. „ България “ в посока Бояна и след това нагоре по пътя към Златните мостове.

При дуатлонистите след първото тестване - 100 км колоездене - води Тодор Ангелов финиширал с велосипеда за 4.49:32 ч. Тази нощ той и останалите супер смелчаци ще потеглят и с бегачите за нови 100 км. Над 100 ще опитат супер предизвикването „ 200 км “ - да обиколят Витоша първо с велосипед и по-късно пешком.

Общият награден фонд е над 10 000 лева Това лято на старт в Обиколката на Витоша застават представители на 29 страни, част от тях с цели тимове. Чужденците са 112, измежду тях чиновници на доста посолства у нас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР