За първи път в историята екипажът, който ще излезе в

...
За първи път в историята екипажът, който ще излезе в
Коментари Харесай

За пръв път НАСА праща две жени заедно в открития космос

За първи път в историята екипажът, който ще излезе в открития космос от Международната галактическа станция, ще се състои от две дами, удостовери НАСА пред CNN. Като част от експедиция 59, астронавтите на НАСА Ан Макклейн и Кристина Кох ще извършат разходката в космоса на 29 март, като дейностите им ще бъде направлявани и координирани от трета жена на земята - Кристен Фациол от Канадската галактическа организация, която ще прави това от галактическия център в Хюстън.

Самата Фациол първа разгласява известието на 1 март, като писа в Туитър: " Току-що разбрах, че ще бъда на конзолата за ръководство, предоставяйки поддръжка за първия чисто женски екипаж в космоса и не мога да задържа вълнението си!! "

" Тъй, както е плануван понастоящем, галактическата разходка на 29 март ще бъде първата единствено от дами ", съобщи говорителката на НАСА Стефани Ширхолц в изказване на CNN в сряда. " Това е втората поредност от три планувани галактически разходки. Ан също ще се причисли към Ник Хаг за разходката в космоса на 22 март. И, несъмнено, дилемите и графиците постоянно могат да се трансформират. "

" Това не е било проведено, с цел да бъде по този начин; тези галактически разходки в началото бяха планувани да се проведат през есента ", добави Ширхолц. " В допълнение към двете жени-астронавтки, водещият шеф на полета е Мери Лорънс, а Джаки Каджи (също жена) е водещият полетен контролер. "

Уебсайтът на НАСА демонстрира, че разходката в открития космос ще продължи към седем час а.

И Макклейн, и Кох бяха част от астронавтския клас през 2013 година, половината от които бяха дами.

Най-новото попълнение на шефовете на полетите също се състои от 50% дами, ккоментираха от НАСА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР