За първи път след совалката астронавти ще излетят от американска

...
За първи път след совалката астронавти ще излетят от американска
Коментари Харесай

НАСА и Илон Мъск с историческа мисия този месец

За първи път след совалката астронавти ще излетят от американска земя

Crew Dragon ще достави американски астронавти на Международната галактическа станция
(снимка: НАСА)

В разгара на пандемията НАСА и компанията SpaceX, ръководена от Илон Мъск, се приготвят за историческо събитие. На 27 май за първи път астронавти ще се насочат към Международната галактическа станция на борда на Crew Dragon, заяви в петък шефът на НАСА – Джим Брайдънстайн.

Животът в Щатите, както и в редица други страни по света, е блокиран сега, поради пандемията от ковид. Показателно е, че Брайдънстайн направи публично изказване не от централата на НАСА, а посредством телеконференция от вкъщи си в Тълса, щата Оклахома.

НАСА и SpaceX акцентират, че за първи път от приключването на програмата „ Космическа совалка ” (Space Shuttle) през 2011 година ще бъдат изпратени астронавти в орбита от американска земя.

Мисията, известна като Demo-2 (или DM2), планува извеждане в орбита на астронавтите Дъг Хърли и Боб Бенкен с галактически транспортен съд за неведнъж потребление Crew Dragon и ракета-носител Falcon 9 от стартовата площадка Кейп Канаверал, Флорида.
още по тематиката
Американските астронавти ще се причислят към екипажа на Международната галактическа станция, след което ще се върнат назад на Земята с Crew Dragon, с цел да завършат задачата.

Същевременно, НАСА работи със SpaceX върху галактически транспортен съд от последващо потомство – Starship, който някой ден ще закара хора на Марс, надява се Илон Мъск. За първи път от 1981 година насам НАСА ще се сблъска с предизвикването да изведе в космоса астронавти със напълно нов транспортен съд.

„ Луната е изпитателна площадка за дестинацията, а самата дестинация е, несъмнено, Марс ”, споделя Джим Брайдънстайн.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР