За първи път през последните седем години богатството на свръхзаможните

...
За първи път през последните седем години богатството на свръхзаможните
Коментари Харесай

За пръв път от седем години богатството на милионерите по света намалява

За първи път през последните седем години благосъстоянието на свръхзаможните хора по света е намаляло през 2018
година, сочи отчет на консултантската компания " Капджемини " (Capgemini), представен от ДПА.

Богатството на милионерите е намаляло с съвсем 3 на 100 до 68.1 милиарда $ спрямо 2017 година. Това е първият спад на на този индикатор от 2011 година. В същото време е регистриран и по-малък брой на милионерите. Това става за първи път от финансовата рецесия от 2008 година.

В Германия броят на хората с благосъстояние над един милион $ е намалял до 1.35 милиона души, което е 1.1 на 100 от популацията на страната.

Експертите на " Капджемини " показват, че аргументите за тази наклонност са интернационалните търговски спорове и несигурността, произлизащи от Брекзит, както и загубите на фондовия пазар.

Според немската централна банка спадът на фондовия пазар през 2018 година е оставил своя отпечатък. За първи път от три години благосъстоянието на частните семейства в Германия спада и вложителите регистрират най-тежките си загуби от 2008 година.

Въпреки забавянето на темпа на икономическия напредък Германия към момента е една от страните с най-вече милионери в света. Съединени американски щати са на челно място, следват Япония, Германия и Китай. Според отчета в тези четири страни живеят 61.2 на 100 от най-богатите хора в света.

В отчета се добавя, че в света има 18 милиона милионери, което е с 0.3 на 100 по-малко спрямо 2017 година. Най-големите загуби регистрират свръхзаможните, хората със положение над 30 милиона $. Общото им благосъстояние е намаляло с към 6 %.

Капджемини включва в проучването си акциите, скъпите бумаги с закрепен приход, различните вложения като естествени запаси или хедж фондове, парични средства и недвижими парцели за годишния си отчет за международното благосъстояние. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР