За първи път от 2004 година насам феновете на българския

...
За първи път от 2004 година насам феновете на българския
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Жребий за груповата фаза на Евро 2020

За първи път от 2004 година насам почитателите на българския футбол ще гледат с вяра и интерес към жребия за груповата фаза на Европейско състезание по футбол . Както е известно, България има късмет да се класира за финалите на Стария континент през идната година, откакто се класира за баражи и ще играе против Унгария в плейофен дуел, а при победа ще спори за класиране против спечелилия от борбата Румъния - Исландия. 
В събота вечер пък дефинитивно ще станат ясни всички групи, които ще имаме удоволствието да гледаме в разгара на лятото по време на шампионата на Европа. Тегленето е в Румъния и е с начален час 19:00 часа българско време. Може да следите  жребия за Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg
ПРЕДИ ЖРЕБИЯ
Тегленето ще се организира в Румъния, където български представители ще са краткотрайният президент на БФС Михаил Касабов и Георги Дерменджиев. Ето и по какъв начин са образувани 4-те урни преди жребия: 
Първа урна:  Италия, Англия, Белгия, Испания, Украйна и Германия
Втора урна:  Франция, Полша, Швейцария, Хърватия, Русия и Холандия
Трета урна:  Португалия, Турция, Дания, Австрия, Швеция и Чехия
Четвърта урна:  Финландия, Уелс, плейоф А, плейоф В, плейоф С и плейоф D
Част от групите обаче към този момент са ясни, поради другия формат с 12-те страни домакини. Например група B е съвсем ясна, като съгласно разпоредбите там ще се озоват Белгия, Дания и Русия, а четвъртият ще бъде избран от Финалдия - Уелс. 
Вече е ясно, че в случай че България се класира за Евро 2020, ще попадне в група " F ", лидер на която е Германия. Като тим от втора урна в същата група ще се озове някой всред Франция, Полша, Швейцария или Хърватия. Някои от тимовете ще бъдат разминати на жребия по политически аргументи. Такъв е казусът с Русия и Украйна.
СЛЕДЕТЕ ЖРЕБИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО НА ЖИВО В SPORTLIVE
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР