Световното първенство събира на едно място най-добрите футболисти на планетата,

...
Световното първенство събира на едно място най-добрите футболисти на планетата,
Коментари Харесай

Големите звезди, които ще пропуснат Световното

Световното състезание събира на едно място най-хубавите футболисти на планетата, като тазгодишното издание в Катар ще бъде неповторимо предизвикателство за участниците. Освен че ще се организира в екзотичната дестинация от Близкия изток, шампионата има напълно друг от нормалния график, само че това надали ще попречи на прекарването на ентусиастите.

Футболните почитатели ще могат да се насладят на играта на Меси, Роналдо, Мбапе и доста други играчи от международна класа в Катар. Според платформите за залози измежду голмайсторите на ще бъдат още Неймар, Хари Кейн и Карим Бензема. Но без значение от многото гении, които ще вземат участие, има и звезди, чиито тимове по този начин и не съумяха да се класират за Мондиала.
Мохамед Салах (Египет)
Египет беше след осъществяване на дузпи на финала на AFCON 2022. Това се повтори единствено месец по-късно, когато двата отбора се изправиха във финалния кръг от квалификациите за Световното състезание по футбол в CAF, с два мача като хазаин и посетител, с цел да решат кой ще заеме място на Световната купа. След два резултата от 1-0 за всеки хазаин, които оставиха двата тима в равно състояние, се стигна до още една дузпа. За страдание звездата на Ливърпул Мохамед Салах пропусна да означи и не съумя да класира националния си тим за присъединяване в Катар 2022.
Ерлинг Холанд (Норвегия)
Голмайсторските триумфи на Холанд го трансфораха в един от най-обсъжданите играчи в Европа, като Манчестър Сити завоюва конкуренцията за неговия автограф преди новия сезон на Висшата лига, а играчът към този момент чупи върхове за късото си време в Англия. Норвежката звезда е най-бързият състезател в историята на Висшата лига, отбелязал 10 гола за един сезон, като го направи единствено след шест мача. Въпреки това и макар че Холанд означи цели пет гола в квалификациите, Норвегия беше изхвърлена в група G на УЕФА, откакто Турция зае второ място след Холандия.
Мартин Йодегор (Норвегия)
Мартин Йодегор също дружно с Ерлинг Холанд. Въпреки че се утвърди като основен състезател в тима на Арсенал и се реалокира в Северен Лондон при започване на 2021/22, капитанът на Норвегия очевидно не съумя да въодушеви тима на Столе Солбакен и няма да пътува до Катар.


Златан Ибрахимович (Швеция)
Легендарният нападател обмисля интернационално пенсиониране от известно време, само че въпреки всичко остана разполагаем, откакто Швеция изкара плейофите за квалификациите на УЕФА. В последна сметка шведите паднаха от Полша с 2-0, оставяйки Златан вкъщи за финалите в Катар. Ибрахимович не беше в игра при започване на последната среща с Полша, а излезе на терена едвам в последните 10 минути, когато тимът към този момент губеше с два гола.
Луис Диас (Колумбия)
След като минаха груповата фаза на последните два шампионата, Колумбия и Диас няма да пътуват до Катар. Те приключиха шести в квалификационния шампионат на КОНМЕБОЛ. Освен това пропуснаха петото място и междуконтиненталния квалификационен плейоф против ОАЕ или Австралия единствено с една точка. При едвам 5 победи от 18 мача, Колумбия не съумя да събере задоволително точки, с цел да се класира.
Марко Верати (Италия)
Въпреки че е един от най-известните полузащитници в света, Верати е взел участие единствено на едно Световно състезание през 2014 година Италия пропусна шампионата през 2018 година и няма да се разпише и в Катар след шокиращото си проваляне от Северна Македония по време на плейофите.
Томаш Соучек (Чехия)
Соучек беше основен фактор зад скорошното възкръсване на Уест Хем във Висшата лига през последните няколко години, само че той също ще пропусне грандиозното Световно състезание в Катар. Освен че тимът му не съумя да се класира, полузащитникът и капитан на Чехия получи жълт картон при провалянето в плейофите против Швеция.
Още по темата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР