За кой ли път изглежда, че мечтите на България за

...
За кой ли път изглежда, че мечтите на България за
Коментари Харесай

Какво показа стартът на евроквалификациите?

За кой ли път наподобява, че фантазиите на България за присъединяване на огромен конгрес завършиха още с началото на следващия квалификационен цикъл. Националният тим позволи две загуби на старта на пресявките за Евро 2024, не съумя да означи даже и един гол, а тежкото проваляне от Унгария с 0:3 сякаш образно показва, че представителният ни състав освен не е подготвен да се пребори за едно от първите две места в група G, само че и че може да се окаже измежду новобранците в компанията на маджарите, Сърбия, Черна гора и Литва.

Но и отвън неизменимите несполуки на нашия народен тим станахме очевидци на много забавни събития в първия прозорец на евроквалификациите. Любителите на прогнозите могат да употребяват, с цел да създадат предвиждания за изхода от борбата за място на финалите в Германия следващата година. Някои от любимците потвърдиха своята класа, до момента в който позволиха изненадващи неточности, което предвещава доста любопитни моменти до края на този цикъл през есента.

Франция и Англия надали ще имат проблеми

Първите мачове от тази акция демонстрираха, че някои от тимовете, които се показаха мощно на Световното състезание в Катар, резервират отличната си инерция. Франция пречупи със смазващо предимство главния си съперник в група В - Нидерландия, като разгроми “лалетата ” с 4:0 на старта. След това международните вицешампиони завоюваха и гостуването на Ирландия, с което демонстрираха, че надали ще разрешат на различен отбор да ги измести от първото място.

Силно начало записва и тимът, надвит от “петлите ” в четвъртфиналите на Мондиал 2022 - Англия. “Трите лъва ” записаха освен авторитетна, само че и доста значима от практическа позиция победа при гостуването на Италия с 2:1. Във втория си мач от група С футболистите на Гарет Саутгейт надиграха и Украйна с 2:0, с което потвърдиха, че не позволяват оттегляне от високото равнище, демонстрирано в последните години.

, като записа две победи с обща разлика 10-0. Разбира се, нивото на противниците беше ниско, само че е ясно, че Кристиано Роналдо и компания превъзхождат освен Лихтенщайн и Люксембург, само че също по този начин Словакия, Босна и Херцеговина и Исландия в група J. Перфектно беше началото за Румъния и Швейцария в група I, като тези тимове се обрисуват като любимци за двете квоти, откакто завоюваха и двата си мача досега.

Испания още веднъж има проблеми

Вече споменахме две от Великите сили на футбола в Европа, които ще имат компликации по пътя си към Евро 2024 - Нидерландия и Италия. А що се отнася до Испания, става известно, че треньорската промяна след Световното състезание не реши всички проблеми. “Ла Фурия Роха ” потегли с безапелационна победа с 3:0 над Норвегия, само че тя въобще не пристигна безметежно. След това новият селекционер Луис де ла Фуенте записа и първото си проваляне - 0:2 при визитата на Шотландия. Конкуренцията в група А напълно не е лека за испанците, защото в тази компания са още боеспособните тимове на Грузия и Кипър.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР