Отнеха 10 точки от Евертън, след като независима комисия установи,

...
Отнеха 10 точки от Евертън, след като независима комисия установи,
Коментари Харесай

Отнеха 10 точки от Евертън - най-голямото наказание в историята на Висшата лига

Отнеха 10 точки от " Евертън ", откакто самостоятелна комисия откри, че тимът от Ливърпул е нарушил регулациите за облага и резистентност на Висшата лига.

Наказанието е най-голямата спортна глоба в историята на дивизията и оставя " карамелите " на 19-то (предпоследно) място в класирането с едвам 4 точки.

Клубът разгласи, че е " по едно и също време шокиран и отчаян " от " изцяло непропорционалното и незаслужено " решение. И добави, че има намерение да апелира.

През март Висшата лига разпореди на самостоятелна комисия да проверява хипотетичните нарушавания на " Евертън ". Малко преди този момент " сините " регистрираха финансови загуби за пета поредна година.

Клубовете от Висшата лига имат право да губят до 105 милиона паунда за интервал от три години, а  " Евертън " призна, че е нарушил разпоредбите за облага и резистентност за интервала, приключващ през сезон 2021-22.

След петдневно чуване през октомври комисията оповести, че загубите на тима през същия интервал възлизат на 124,5 милиона паунда.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР