За първи път на Божи гроб беше отслужена литургия на

...
За първи път на Божи гроб беше отслужена литургия на
Коментари Харесай

За първи път на Божи гроб беше отслужена литургия на български език


За първи път на Божи гроб беше отслужена литургия на български език в наличието на вицепрезидента Илияна Йотова, министри и представители на български медии по света.

Да се отслужи молебен на Божи гроб е мъчно начинание, тъй като християните от целия свят изпълват това свято място и с часове желаят да се допрян и съпреживеят Божият път.

„ Като молебен, по този начин проведен на Божи гроб, за първи път се провежда на български език “, съобщи митрополит Антоний.

„ Всъщност това е един доста значим за България миг, тъй като митрополит Антоний сподели, че той не знае на Голгота да е служено на български език “, сподели Кирил Вълчев, шеф на Българска телеграфна агенция.

По думите на Кирил Вълчев, ние като народ освен сме избавили близо 50 хиляди евреи, само че през днешния ден е време както и тогава да се отстоява истината.

„ Така че започваме нашия диалог 17-та среща на Българските медии на знаково за българите място, на което да приказваме освен за спасението на българските евреи преди 80 години, само че е и доста уместно място да приказваме за спасението на медиите в света на лъжите, свободно шестващи в интернет, само че да поговорим за това, по какъв начин безконечните полезности участват в нашите медии “, означи Кирил Вълчев.

Програмата на форума включва три панела, два от които в Йерусалим и един в Тел Авив на идващия ден. Първата Световна среща на българските медии се организира в София от 23 до 25 май 2005 година по самодейност на Българската телеграфна организация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР