За първи път на българския пазар Asseco представи CINEO 2020

...
За първи път на българския пазар Asseco представи CINEO 2020
Коментари Харесай

Банкоматът от ново поколение CINEO 2020 променя потребителското преживяване


 Asseco показа CINEO 2020 – банкомат от ново потомство

За първи път на българския пазар Asseco показа CINEO 2020 – банкомат от ново потомство, който изцяло ще промени потребителското прекарване. Целта на новото решение е да се затвори пропастта сред упованията на банката и удовлетворението на потребителите. То беше демонстрирано на конференцията New Banking Vision 2018, по време на която също по този начин бяха разисквани тематиките за въвеждането на PSD2, за отвореното банкиране и за новите трендове в банковата сфера.

„ За последните 50 години банкоматите съвсем не са се трансформирали от софтуерна позиция. През 60-те години тяхната съществена задача е била да дават кеш, а 50 години по-късно 90% от АТМ вършат същото. И все пак потребителите не престават да ги употребяват и то доста постоянно, като няма никакви индикации, че тази трендове за растеж ще се промени “, изяснява Иван Стижович, управител по продажбите в Payten, член на Asseco Group.

CINEO 2020 без подозрение ще улесни потребителите. Към момента другите транзакции като евакуиране на пари, заплащане на сметки и продан на валути би трябвало да се случват в разнообразни местоположения. Сега обаче всички тези действия могат да се извършат единствено от една точка на достъп, а точно банкомата. Потребителите би трябвало да си сканират картата, да изберат езика и да вкарат своя ПИН код. След това се отваря единствено един екран с всички вероятни функционалности. Модерният дизайн и новите технологии, употребявани при CINEO 2020 понижават времето нужно за осъществяване на транзакциите и показват обслужване във всеки един миг от денонощието. От Asseco акцентират, че точно посредством сходен метод се основава едно изцяло персонализирано потребителско преживяване.

„ Ние желаеме да създадем рентабилен канал за продажби на банката и да увеличим удовлетворението на клиентите. Искаме да използваме цялостния капацитет на АТМ като канал “, прецизира Стижович. Добър образец за това е услугата m-Cash за безкартово изтегляне на пари посредством мобилен телефон. Клиентът единствено би трябвало да отвари приложението на своето устройство и да избере сумата, която желае да изтегли. Генерираният QR код се сканира на банкомата и парите могат да бъдат изтеглени.

 Банкоматът от ново потомство CINEO 2020 трансформира потребителското прекарване

Другият печеливш от ново решение са банките. Те от ден на ден трансферират своите транзакции от клоновете си към банкоматите. Причината за това е, че нормално клиентите употребяват АТМ четири пъти в месеца, а в това време посещават банков клон едвам 0.5 пъти на месец. Именно това прави CINEO 2020 толкоз привлекателна опция на сегашните банкомати. От една страна по този метод се икономисват разноски в самите клонове, въпреки това се дава опция за даване на доста по-голям набор от услуги, разнообразни от обичайните. От Asseco акцентират, че те могат да разработят за обособените банки разнообразни типове транзакции, които да бъдат приспособени към техните съответни потребности.

Не на последно място банкоматът от ново потомство предлага и повече благоприятни условия за пряк маркетинг към клиентите. Докато те чакат да получа своите пари или да платят своята сметка, могат да преглеждат къси известия от банката, в това число реклами на нови банкови артикули. По този метод се икономисва време на маркетинговия отдел при продажбата на банковите артикули. Също по този начин това е една добра опция сходни акции да се употребяват за привличане на нови клиенти.

Персонализирано потребителско прекарване

Неслучайно от Asseco се насочват към даване на персонализирано потребителско прекарване. Това без подозрение ще бъде една от главните трендове в развиването на банковите технологии през идващите години, уточни Ненад Ранков, продуктов управител в Asseco. Компаниите би трябвало деликатно да наблюдават изменящите се потребности измежду клиентите, с цел да могат да отговорят по най-хубавия метод на техните потребности и да съумеят да запазят своето място на пазара.

Днес е доста мъчно да се разбере по какъв начин мислят потребителите. За тази цел би трябвало да се влагат доста средства и време в събиране на огромно количество данни и осъществяването на комплицирани разбори благодарение на изкуствен интелект. Според Ранков решението се крие в промяната на метода.

„ Вместо да се опитваме да отгатнем какво желаят потребителите, би трябвало да им позволим да основат това, от което имат потребност. Поколенията, които идват, ще бъдат изцяло способни да го създадат. Ние можем да научим доста от тях. Ние би трябвало да дадем опция на потребителите да бъдат изобретателни, да употребяват нашите платформи и сами да основават своите услуги. И това в действителност е съвършеното персонализирано преживяване “, разяснява Ранков. Той е безапелационен, че в бъдеще банките ще се основават от самите клиенти.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР