За първи път България стана домакин на международната лятна програма

...
За първи път България стана домакин на международната лятна програма
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев откри Форум глобални лидери

За първи път България стана хазаин на интернационалната лятна стратегия за подготовка на бъдещи водачи "Форум световни водачи " (Preparing Global Leaders Forum - PGLF), която се организира в Американския университет в България от 12-и до 19-и август.

Лятната лидерска академия, част от международната мрежа PGLF, събра над 30 отлични студенти и млади експерти от 20 страни на 5 континента с професори от водещи университети като Джорджтаун, Оксфорд и Сорбоната. В програмата се включиха лектори от обществения бранш и представители на Неправителствени организации, бизнес и започващи компании като 9Academy, 356labs, Leanplum, Заедно в час, Viber, Enhancv, ClaimCompass, ProViotic, Sopharma, BMW, Сдружение 365. У нас програмата се провежда от група доброволци от българската фондация с нестопанска цел "Глобални водачи ".

Първото издание на лидерската академия бе намерено от Президента на Република България Росен Плевнелиев (2012-2017), от президента на Американския университет в България доктор Стивън Съливан и от шефа на световната академична мрежа PGLF проф. доктор Сам Потоликио. Президентът Плевнелиев, специфичен дипломат на Американския университет в България, се обърна към участниците с думите: "В света сега има два вида водачи - мощни и мъдри - т.е. такива, които постановат решенията си посредством силови ограничения или популизъм, и други, които умеят да се вслушват в хората си и да вземат решения ". Той насърчи младите делегати да бъдат водачи от втория вид и да развиват уменията да слушат, да се трансформират и приспособяват към новата обстановка и да взимат сложни решения.

"С лидерската академия PGLF целим да променим парадигмата на водачеството, с цел да подготвим хора, които да влагат в развиването на общността, страната си и на света, в който живеят, вместо такива, които следват само личния си интерес ", съобщи шефът на PGLF и учител в програмата проф. доктор Сам Потоликио. Той добави, че България има капацитет да се трансформира в един от световните центрове на интернационалната академична мрежа PGLF поради демографията, местоположението и капацитета на страната и хората тук.

"Форум световни водачи " се реализира за първи път в България с финансовата поддръжка на Американското посолство в България, Младежкия съвет към Посолството на Съединени американски щати, Фондация "Българска памет " и Сдружение "Три Шест Пет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР