За оцелелия след взривовете в Бейрут Шади Ризк времето е

...
За оцелелия след взривовете в Бейрут Шади Ризк времето е
Коментари Харесай

Всеки ден е 4-ти август за оцелял от взривовете в Бейрут ливанец

За оживелия след гърмежите в Бейрут Шади Ризк времето е спряло от 4-ти август предходната година, когато на пристанището в ливанската столица, тъкмо против офиса му избухна огромно количество складиран амониев нитрат.

" Всеки ден е 4-ти август, всеки ден ", споделя 36-годишният гражданин на Бейрут. " Всеки ден си припомням за гърмежите и за това, което се случи ", добавя той.

Гигантската детонация умъртви повече от 200 души, рани хиляди и унищожи огромни елементи от града. Ризк е бил в офиса, в който е работел за интернет снабдител и е съумял да снима дима, издигащ се от мястото на първичната детонация, когато е последвал и втори гърмеж. В резултат на него, на Ризк са били направени 350 шева по тялото и по главата, а зрението му през днешния ден е отчасти нарушено.

Като един от оживелите от гърмежите, Ризк счита 4 август за ден, в който наново се е родил, и в този момент желае да продължи тази нова глава от живота си надалеч от Ливан.

" Не се усещам в сигурност в моята страна, по тази причина желая да я напусна... Това е най-трудното решение, което съм взимал в живота си ", споделя Ризк.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР