За основателни съмнения за извършени престъпления по няколко члена на

...
За основателни съмнения за извършени престъпления по няколко члена на
Коментари Харесай

Прокуратурата бави без мотиви разследването за измама срещу Петков и Бориславова

За основателни подозрения за осъществени закононарушения по няколко члена на Наказателния кодекс на Р. България е сезирана ДАНС през м. юни 2023 г, за обстоятелства, съгласно които Кирил Петков е станал длъжностен министър на стопанската система с цената на фалшифицирани документи и фактическа машинация, показани на Агенцията по вписванията.

Неверните условия са били нужни, с цел да се почисти от всевъзможен тип спор на ползи, напомня epicenter.bg.

Фалшификацията е включвала поредност от недействителни и неистинен документи, направени и легализирани от юрист Лена Бориславова. Целта е била да бъдат въведени в подвеждане държавните институции, че няма никакакво несъгласие със законите, с цел да бъде назначен за Министър на стопанската система през 2021 година

С измамата Петков поставя и свое подставено лице в управата на " Да запазим Корал ", а Лена Бориславова внася подправени документи с подправено пълномощие в Агенцията по вписванията.

Незабавно е осъществена инспекция и през м. юли 2023 година, материалите са изпратени в Софийска градска прокуратура. От там през м. август попадат в Софийската районна прокуратура и при започване на м. септември 2023 година е формирано досъдебно произвеждане в Министерство на вътрешните работи.

Случаят е даден на проверяващ служител на реда в 5-то РПУ към Столична дирекция на вътрешните работи София. Случаят е заведен като Досъдебно произвеждане № 5275/2023 година, а по разказа на Софийска Районна Прокуратура е 38008/2023 година

Започва следствие по което до този миг за 8 месеца за събрани доказателства и са разпитани над 15 очевидеца. Изведнъж без никакви пояснения СРП изземва назад делото и го праща за следствие на … Бургаската районна прокуратура.

Не е ясно по какви претекстове и какво изобщо се работи по това скандално дело, което визира неопровержими доказателства за груби закононарушения влизащи в наредбите за документна машинация, длъжностно закононарушение, нарушаване на Закона за администрацията, Закона за адвокатурата, допустимо съучастничество на чиновници или съдии по вписванията и най-общо с една дума #КОРУПЦИЯ.

Тук отговорността е освен на съставителите на фалшификациите, а и на лицето, което умишлено се употребява от резултата на сходно закононарушение. Значението на престъпния акт, в случай че въпреки всичко бъде открит по съответния ред от Прокуратурата е голямо, тъй като става дума за лица, които са взели участие и вземат участие във висшето управление на Българската страна и вземат съдбоносни решения за нейната орис.

Ето какво написа Атанас Русев, ръководител на " ":

" Не единствено аз мога да потвърдя, само че и 10 члена на сдружението, на които също са им подправени подписите. Арогантна безочливост, фалшифицирани документи и подписи, с които се сменя Управителния съвет на сдружението! Лично " иконата " на Подмяната с ФАЛШИВО ПЪЛНОМОЩНО ОТ МОЕ ИМЕ внася всички подправени документи в Агенцията по вписванията с електронния си автограф. Ред осъществени закононарушения съгласно Наказателния кодекс. Ако живеем в естествена страна от дълго време щяха да са в пандиза, както планува законът ”.

Коментарът на Атанас Русев е написан под пост на Атанас Чобанов от уеб страницата bird.bg, който преразказва следствието на " Биволъ " за измамата на Кирил Петков и Лена Бориславова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР