Растящата трудова заетост не води до реални резултати Всеки десети

...
Растящата трудова заетост не води до реални резултати Всеки десети
Коментари Харесай

Доц. Хамза: Работещите бедни са огромен проблем за България

Растящата трудова претовареност не води до действителни резултати
" Всеки десети работещ човек у нас е безпаричен. Причината – месечният му приход е под линията на беднотия ", сподели пред ДНЕС+ доцент Медиха Хамза, народен представител в 49-тото Народно заседание и претендент за депутат.

Според общинския ръководител на Съюз на демократичните сили -Варна, образованието оказва мощно въздействие върху риска от беднотия - 18 пъти е по-висок рискът за един човек, в случай че няма обучение, да влезе в клопката на така наречен " работещите небогати ".

" Нужен е разбор за аргументите, факторите и трендовете за съществуването и обсега на групата на по този начин наречените " работещи небогати ". Бързи, качествени и съответни законодателни промени за ограничение на това събитие са безусловно наложителни. ", изясни депутатът от Съюз на демократичните сили в парламентарната група ГЕРБ-СДС.  

По думите на доцент Хамза, Ковид рецесията и войната в Украйна в допълнение укрепиха резултата, заради последвалата инфлация. Тя засегна уязвимите групи хора, тези, които попадат в тази категория - работещи небогати. Високата смъртност и ниската раждаемост са главен проблем на обществото ни.

Хаосът и управническата отпадналост също не способстват за понижаване на мащабите на тази рецесия.

" Факторите и трендовете за съществуването и обсега на групата на по този начин наречените " работещи небогати " са доста, като съгласно статистките въздействат и на демографското развиване на страната, а това е главен проблем на обществото ни. В политиките си Съюз на демократичните сили обръща съществено внимание на демографската рецесия и приходите на българските жители.

Синята политика за европейски жители с европейски приходи е действителен приоритет на най-старата демократична партия и по тази причина работим по посока за справяне с двата тясно свързани казуса ", добави доцент Хамза.

Данните демонстрират, че за последните 10 години се следят растящи равнища на претовареност, само че това не води до понижаване на равнищата на беднотия при работещите.

 

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР