За образованието новият подход за действие в ковид кризата се

...
За образованието новият подход за действие в ковид кризата се
Коментари Харесай

Новите мерки в училищата: Ротация от 5. клас нагоре при 70% ...

" За образованието новият метод за деяние в коронавирус рецесията се състои в това, че имаме всекидневен разговор с Министерство на здравеопазването, освен това с координацията на премиера, което разрешава на всеки въпрос бързо да се откри решение ".

С тези думи министърът на образованието акад. Николай Денков стартира представянето на новия проект за деяние при коронавирус рецесия в просветителната система.

Новият метод се показва в приоритизирането на просветителната сфера по отношение на другите, отчитайки тежките последици, които към този момент виждаме от случилото се през предходната година. " Проблемът към този момент не е, че не е задоволително качеството на обечунието - уточни акад. Денков. -

Изострено е опълчването сред родителите - присъствено или не да се учи. Това е рана, който ще отнеме време за заздравим посредством поредна политика в полза на децата.

Другият нов миг е загубата на мотивация на част от учениците да се върнат отново в учебно заведение. Това са причините, които показах пред Министерски съвет на оперативното съвещание. Помолих да се подходи по различен метод ".

Мерките във връзка с стерилизация, маски, отдалеченост остават като преди.

Но в четирите стадия за деяние има други условия за групово затваряне на учебните заведения.

Ако в паралелката има положителен тест от лаборатория, тя се карантинира. Тоест на равнище паралелка и учебно заведение няма смяна.

Основната смяна е обвързвана с това, че оценката какъв е рискът в учебните заведения към този момент е обвързван единствино с това имали ли риск хората да останат без съответни лечебни грижи.

Остава свободата - в случай че родителите считат, че рискът е прекомерно огромен, да оставят у дома детето, само че с цялото схващане, че няма да е същото качеството на образование, сподели министърът.

Ето и ограниченията в четирите стадия съгласно новия народен проект:

Етап 1 - при 50% претовареност на интензивните кревати - ускорява се контролът и това ще се направи през идващите дни. Заниманията по ползи с учениците ще продължат без разбъркване на паралелки. Спират се екскурзии, визити на музеи, Зелени учебни заведения. Олимпиадите и надпреварите ще са присъствени при отдалеченост, Зелен документ или обезпечена система за тествне на място. Индивидуалните часове за съвещания и изпитвания ще може да са присъствени и без проучване, документ и тестване, в случай че са отвън постоянните занятия.

Етап 2 - 60% - Спират занимания по ползи, с изключение в границите на занималнята, като отново не би трябвало да се смесват паралелки. Групови действия за обща поддръжка за личностно развиване ще има, единствено в случай че е извършено тестване. Няма да се тестват, както и до момента, притежателите на Зелен документ.

Етап 3 - 70% - Децата от 1. до 4. клас учат присъствено. От 5. до 12. клас са в ротация с въртене на една седмица, тъй като по-дългите интервали смъкват мотивацията. По опция без ротация и с тестване ще се учи в центровете за деца със СОП, където има по-малко брой деца.

Етап 4 - 80% - 5.-12. клас минават онлайн. За 1.-4. клас ще се взема решение съгласно два спомагателни знака - заболеваемост в клъстера от области и какъв брой кревати има за интензивна грижа за деца.

Министърът означи още една специфичност, продължение на досегашния метод - висока е заболеваемостта в регионалните центрове и ниска в дребните обитаеми места. В тази връзка, в случай че в дребното населено място заболеваемостта е 2 пъти по-ниска, в сравнение с в клъстера, и има задоволително кревати за интензивна грижа, 1.-4. клас може да останат присъствено в учебно заведение, даже когато сме в най-високата зона.

В момента сме в първия стадий.

Свързани вести НА ЖИВО Представят новия проект за справяне с Коронавирус рецесията у нас
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР