За някои звучи странно, а за други - съвсем нормално,

...
За някои звучи странно, а за други - съвсем нормално,
Коментари Харесай

Приятели „с привилегии” – ползи и вреди

За някои звучи необичайно, а за други - напълно обикновено, съществуването на понятието „ другари с привилегии ". Като всяко противоречиво събитие, това състояние също си има и преимущества, и дефекти, за някои от които можем и да не допускаме...

Навярно малко са тези сексапилни мъже и дами, които в никакъв случай не са получавали сходна „ оферта ". Винаги ще се откри другар, който бяга от тежестта на сериозната връзка, усеща се нерешителен или просто търси улеснение. Това е в действителност първото предимство на този тип неангажираща полова връзка, а точно:

Удобството като преимущество

Комфортът е цел за мнозина, даже приоритет, в това число в интимната сфера. Правене на обич без задължения е комфортно и не провокира разтърсвания, въпроси, ултиматуми за честност, условия за държание и понасяне на отговорност.

В този ред на мисли, безконтролен ли е оня, който желае другарство „ с привилегии "? Отговорът на този въпрос произтича от отношението на другата страна във връзката - до каква степен леко възприема ситуацията и доколко е склонен или съгласна с него. И в случай че всичко е наред и за двамата, тогава можем да приказваме за идващото преимущество на такива взаимоотношения:

По-малко или даже никакво драматизиране

Няма съвестност - няма и драми. Връзката без задължения носи спокойствието, че не биха се появили каквито и да било драми или пък условия към другия като сериозен сътрудник. Приятелите, които просто вършат обич тогава, когато им скимне, не биха се съсредоточили върху това харесва ли им стила на другия, с кого е разговарял, с кого поддържа онлайн чат, какви проекти има за бъдещето и т. н. Има единствено едно: полово партньорство, сътворено от „ просто другари ", от което не произтичат съвсем никакви отговорности.

А щом няма отговорности, тогава можем и друго:

Смело извършване на мечти

Връзката е единствено „ апропо ", по тази причина можем да си позволим всевъзможни от . Понякога възприятията към непрекъснатия сътрудник не ни разрешават да наложим нещо, което той или тя не обича, до момента в който при връзката „ другари с привилегии " можем да си позволим и малко по-разнообразна игра, без да бъде накърнена някоя от двете страни.

Дали обаче всичко е по този начин елементарно, комфортно и безпроблемно? Защото приятелите, които си дават „ екстри ", могат да преживеят и някой от минусите на такава връзка:

Единият стартира да желае повече

Банално, само че постоянно протичащо се - единият от двамата се влюбва и, скрито или очевидно, стартира да усеща, че не му доближава неангажираността. И стартират пропуквания в „ съвършеното съгласие "...

Още повече, че в даден миг отворената връзка допуска и риск от полово портативни заболявания, защото в нея > > >

Безопасният секс е подложен на карта

Дори да бъдат употребявани , има заболявания, за чието преместване е задоволителна целувка. При несериозната връзка не може да се приказва за цялостно доверие, защото обет за честност няма.

И един ден, когато някой от двамата реши, че ситуацията има край, става мъчно.

Как да кажем, че желаеме край?

Една от най-големите недостатъци на връзката „ другари с привилегии " е в това, че най-често има нежелателен за единия сътрудник край - несъмнено, в случаите, когато не премине към нещо по-сериозно. Съобщаването от време на време провокира неодобрение у другия, защото привилегиите свършват. При подобен диалог от време на време можем да се почувстваме по-неловко, в сравнение с сме си представяли, тъй като в действителност не желаеме да го/я нараним...

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР