За много жени месечният цикъл е период, съпътстван от продължителни

...
За много жени месечният цикъл е период, съпътстван от продължителни
Коментари Харесай

Коя е първата държава в Европа, която планира да въведе “менструален отпуск

За доста дами месечният цикъл е интервал, придружен от продължителни и мъчителни болки. И с концепцията " в тези дни " от месеца дамите да се почувстват най-малко малко по-комфортно, облекчени и освободени от работни задължения, една страна в Европа възнамерява да вкара " менструален отпуск ".
 Телефоните, Англия и възбраната за потребление на мобилни устройства, до момента в който караме
В коя страна потреблението на телефон от водача е към този момент нелегално

Солени санкции за жителите на...

В доста малко страни по света тази концепция в действителност е осъществена и настояща. Испания пък е първата страна на нашия континент, която към този момент обмисля по какъв начин да формулира закон, с който да я приложи на своя територия.

По закона, с който да се вкара " менструален отпуск " за дамите, испанското държавно управление към момента работи.

Засега е конкретизирано, че дамите ще могат да вземат от три до пет дни в месеца заплатен отпуск. Това обаче ще им бъде разрешено откакто на работодателя си показват записка от доктор, с която да потвърдят, че месечният им цикъл е придружен от болки и неразположение, които биха затруднили работния им развой.
 Снимка 574182

Не се допуска обаче, че всички испанки ще могат да се възползват от " менструален отпуск ".

На дамите, изпитващи по-лек дискомфорт, ще им се наложи да вървят до офиса, до момента в който единствено тези, при които цикълът е избран като обострено положение, ще имат опцията да пропуснат няколко работни дни.

В законопроекта е включено и друго предложение, обвързвано с задачата да се помогне на дамите да се усещат по-малко дискомфортно в дните от менструалния си цикъл.
 Pantone Period, новият червен цвят и активността на шведската компания Intimina
Месечният цикъл като ентусиазъм

Все отново сме 2020 година

Ако бъде утвърдено, просветителните институции в Испания ще стартират да дават артикули за женска хигиена, и то изцяло гратис. Обмисля се този метод да се приложи също и за пандизите, написа BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР