За много хора началото на деня се свързва с чаша

...
За много хора началото на деня се свързва с чаша
Коментари Харесай

Как най-лесно разбираме, че имаме непоносимост към кофеина

За доста хора началото на деня се свързва с чаша кафе. Те даже не могат да си показват утрото без горчивия усет на обичаната си напитка. Не на всеки обаче тя работи по този начин ободряващо. Възможно е да се усети раздразнителност, сърцетуптене и други неразположения.

Нека да разберем дали и вие спадате към хората, имащи нетърпимост към кофеина. Да разгледаме от близко всички прилежащи признаци на кофеиновата нетърпимост.
Как разбираме, че имаме нетърпимост към кафето? • Топли талази и изпотяване;
Това е един от знаците, които ни подсказват, че имаме известна нетърпимост. Тествайте и със студена кофеинова напитка, да вземем за пример фрапе. Ако последствията след приема й са същите, по-добре би било за вас да се откажете от кофеина и да го замените с чайове.
• Сърцебиене;
Има хора, които незабавно получават сърцетуптене, откакто си изпият кафето за деня. Не приказваме за прекомерна консумация, а за чаша – две на ден. Това подсказва, че имате мощна нетърпимост и би трябвало наложително да ограничите или най-малко да сведете до най-малко приема на тази напитка. Хората с високо кръвно налягане би трябвало да си я забранят, в случай че не желаят по-сериозни проблеми.

• Стрес;
Ако се чувствате напрегнати, вместо това да се освежите, най-вероятно става въпрос за тази кофеинова нетърпимост, за която приказваме от самото начало. Кофеинът въздейства на надбъбречните жлези и покачва равнищата на стрес.
• Напрежение.
Ако сами забелязвате, че реагирате много шумно на напълно естествени обстановки от всекидневието си, на които нормално не е нужно да се отдава изключително значение, то още веднъж е време да помислим за редуцирането на кофеиновите питиета. Не е гаранция, че казусът е вследствие на потреблението им, само че въпреки всичко не пречи да пробвате, с цел да сте сигурни, че е по този начин.

Препоръчваме ви да се обърнете към експерт, който най-добре би могъл да ви съветва, както и да ви назначи проучвания или лекуване, в случай че казусът ви изисква това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР