За мен като Кирил Петков, не като премиер, за мен

...
За мен като Кирил Петков, не като премиер, за мен
Коментари Харесай

Премиерът:Вписването на българите в Конституцията на РСМ е задължително условие, от което България няма да отстъпи

За мен като Кирил Петков, не като министър председател, за мен военна помощ е безусловно вярното нещо да се направи. Но в тази ситуация съм министър председател, имам съдружни сътрудници, които имат ясни червени линии, и моята задача, не е да се върша на най-смелият. Това сподели министър-председателят Кирил Петков в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

По думите му би трябвало да се реализира консенсус и да се вземе осведомено решение. „ Трябва да помислим. Затова ще ги поканя да отидем в Киев, тъй като не може човек да има по-информирано решение в сравнение с, когато е там. Надявам се, че тази седмица, до момента в който Народното събрание е в отмора, ние ще си свършим работата като водачи и всеки ще направи стъпка обратно, ще намерения какъв брой е значима стабилността на България и каква би трябвало да ни е общата позиция, вместо да хвърляме червени линии и да махаме флагове ", съобщи Петков.

Той акцентира, че държавното управление доста пъти ясно е споделило, че осъжда експанзията на Русия и че мястото на Украйна е в Европейския съюз. „ Това е тяхната сигурност ", съобщи Кирил Петков.

Той се надява Българска социалистическа партия и „ Демократична България " да намерят общ език, а „ Продължаваме промяната " да бъде водачът в този разговор. „ Тримата ми съдружни сътрудници би трябвало да спрат да мислят партийно. По време на война би трябвало да се мисли държавнически ", сподели министър председателят.

По думите му когато решенията не се взимат с консенсус, се стига до рецесия, която разклаща цялата конструкция на обединението. „ Българска народна банка това беше добър урок за нас. Сега дано използваме урока, който имахме предходната седмица, и да се обединим под обща позиция. Има спорове, има проблеми, само че има кардинално държание. Държавата, макар рецесиите, които ни заливат извън, оцелява по добър метод, спрямо това, което щеше да бъде, в случай че не беше това държавно управление сега ", сподели още Петков.

Той разяснява и разногласията по тематиката за парите за пътищата. „ Ако ги бяхме раздали със затворени очи на 8 компании тези 1,1 милиарда, щяхме да повторим метода за разплащане на ГЕРБ и отново щяхме да имаме 3000 дупки по пътищата ", съобщи Петков. Сега обаче се стигнало до рационално решение.

Парите за пътища не са станали пленник на решението за Българска народна банка, безапелационен бе министър председателят. „ За мен основният банкер на България би трябвало да е с най-високата известност, която може да бъде. Тук не става въпрос за покупко-продажби. Имаме обвързване да откри най-хубавия банкер, към който всички да се обединим, да създадем най-хубавите пътища, да го създадем по най-прозрачният метод. Нашата работа като държавни чиновници сега е предоставяне, предоставяне, предоставяне ", сподели министър председателят.

Той оцени Каримански като доста добър банкер, който би бил доста добър за Световната банка. „ За централния банкер на България критерият би трябвало да бъде още по-висок и цялата коалиция да се сплоти към него ", сподели министър председателят.

Той добави, че досега към момента не са дискутирани други имена за поста.

Овладяването на шоковия растеж на инфлацията е измежду целите на държавното управление, съобщи Кирил Петков. „ Знаем, че би трябвало да помогнем тези шокови придвижвания на цените да бъдат посрещнати от страната най-малко първоначално и по едно и също време с това да използваме всички извънбюджетни способи цените да се понижат. В това държавно управление има много икономисти. Знаем, че дълготрайно би трябвало да имаме постоянни ограничения ", сподели Кирил Петков.

Намаляването на Данък добавена стойност върху избрани артикули би трябвало да бъде доста добре премислено. „ Много елементарно падат налозите и доста мъчно се качват нагоре. Тук съм споделил на Министерството на финансите да се опитат за съществени артикули да създадем стъпка, която да е краткотрайна. Знаем че началните шокове могат да се всмукват от страната, само че дълготрайно би трябвало да имаме постоянни релси, тъй като другояче ще изкараме отвън релси. Това няма да го допуснем, до момента в който това държавно управление е тук, популизмът ще бъде на второ място ", сподели Петков.

По тематиката „ Северна Македония " Петков отхвърли да е договаряно рухването на ветото на България до юни месец. Петков е безапелационен, че пътят на РСМ към Европа е в интерес и на България, само че не и преди да се подсигуряват правата на българите там. „ Нищо няма да се направи, без да има гласоподаване в Народното събрание и необятен публичен спор ", акцентира Петков.

Вписването на българите в Конституцията на РСМ е наложително изискване, от което България няма да отстъпи, безапелационен бе българският министър председател. „ Ако кажем - добре, тръгвайте по пътя, подвигаме ветото, на първа глава не може да бъде отворена без Конституцията да е изменена, тогава към този момент те не би трябвало да сменят Конституцията, тъй като България желае, а тъй като това е в техния контракт с Европейски Съюз, който дефинира пътя на РСМ като страна членка. Г-жа Фон дер Лайен сподели: „ Ние сме подготвени да бъдем поръчител за този развой, ние сме подготвени да сложим смяната на Конституцията в рамковия контракт на Европейски Съюз с РСМ преди първа глава. Най-глупавото нещо, което България може да направи в този момент и срещу българския интерес, е да се запънем, да кажем „ Искаме всичките неща които в миналото сме си мечтали, да се случат преди повдигане на ветото ", тогава най-вероятно националистическите сили в РСМ ще завземат ръководството там и шансът нашия български народен интерес да бъде спазен отива близо до нула. Сега имаме едно обикновено държавно управление в РСМ и то е готово да поеме тези задължения през европейския контракт ", изясни Кирил Петков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР