„За мен е удоволствие да посрещна в Министерството на икономиката

...
„За мен е удоволствие да посрещна в Министерството на икономиката
Коментари Харесай

Министерство на икономиката: Даниела Везиева предаде щафетата на Корнелия Нинова и Даниел Лорер

„ За мен е наслаждение да посрещна в Министерството на стопанската система и промишлеността госпожа Корнелия Нинова и министъра на нововъведенията и икономическия напредък Даниел Лорер. Оставям едно министерство, в което през последните 7 месеца успяхме да поставим основите на смяната, на другия модел на ръководство и държание. Повдигнахме завесата на транспарантната бизнес среда. Пожелавам на сътрудниците, с цел да продължат тази смяна. Убедена съм, че ще го създадат. Имаме потребност България да получи своето място в границите на Европейския съюз и да се усещаме в България по този начин, както когато вървим да работим в чужбина “, съобщи Везиева.

„ Оставям министерство с един извънредно експертен екип, който сподели, че е подготвен да прави смяна, че смяната следва водача. В лицето на двамата нови министри виждам водачи и имам вяра, че екипите ще ги следват несъмнено. Пожелавам триумф “, приключи тя.

„ За мен е отговорност да поема сектор стопанска система и промишленост. Разбирам, че с цел да има опция да вършим обществена, здравна, просветителна, екологична и всякаква друга политика, е нужна постоянна стопанска система, да има доходи, с цел да може да се реализира цялата стратегия на държавното управление. Поставяме си амбициозна цел да реализираме висок стопански напредък, стопанска система на знанието, да ограничим сивия бранш, да насочим вниманието си към българския бизнес в икономическата рецесия, да насърчим износа, да икономизираме външната политика. От на следващия ден – на работа “, бяха първите думи на Корнелия Нинова като вицепремиер и министър на стопанската система.

„ Чака ни дълга и извънредно забавна работа. Най-интересните истории ще се случват при нас. За пръв път България взема решение да сложи фокус върху икономическия напредък посредством нововъведенията. България е отворена за интелигентен бизнес, желае да иновира и да е първа. Министерството на растежа и нововъведенията ще споделя това на целия свят. Започваме от през днешния ден. Останете с нас, с цел да ги чуете през идващите четири години “, съобщи министър Даниел Лорер.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР