За лидера на БСП Корнелия Нинова резултатите от първия тур

...
За лидера на БСП Корнелия Нинова резултатите от първия тур
Коментари Харесай

БСП оспори безапелационната победа на ГЕРБ на изборите

За водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова резултатите от първия тур на локалните избори демонстрират, че ГЕРБ е в наклонност да понижава поддръжката си, а Българска социалистическа партия - безапелационно пораства. На първи тур социалистите имат кмет в 34 общини и отиват на балотаж в 56 други, както и в 16 районни администрации в София, Пловдив и Варна. На " Позитано " 20 се надяват да завоюват изборите най-малко в няколко регионални града като Русе, Перник и Разград, а претенденти на левицата ще се явят на балотаж в 12 такива в неделя (още четете тук).

На втория ден след изборите водачът на най-голямата опозиционна партия разяснява резултатите, който дефинира като завръщане на Българска социалистическа партия в локалната власт. Тя оспори коментара на съперника си Бойко Борисов, че успеха на ГЕРБ е безапелационна, с причини като балотажа в София, третото място на претендента на ГЕРБ за кмет на Ямбол, намаляването на броя на съветниците на партията в огромни градове и други

Според разбора на " Позитано " 20 претендентите за кметове на Българска социалистическа партия усилват гласовете за партията със 100 хиляди по отношение на 2015 година, а за листите с претенденти за общински съветници са дали своят вот над 45 хил души повече. За листите на социалистите в този момент са дали своят вот към 432 хиляди души, само че това е с 42 хиляди гласа по-малко по отношение на резултата на европейските избори. На изборите през 2015 година Българска социалистическа партия има към 60 кмета на общини - 31 партийни и още толкоз, подкрепени от социалистите. Общинските съветници са 910.

Социалистите занапред ще вземат решение от по кое време да желаят на на кого да дават поддръжка на балотажа в неделя.

Лидерът Корнелия Нинова през днешния ден разгласи, че най-големият проблем в изборите са към 400 хиляди невалидни бюлетини по сметки на социалистите и решението за това било машинното гласоподаване. Тя сподели още, че партиите би трябвало да се обединят против страха, бедността и репресията.

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски разгласи, че в ромски секции в София има платен и следен избор, защото на няколко места в региони като " Слатина " и " Красна поляна " претендентът на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Йорданка Фандъкова печели с 80-90% поддръжка. Сигнал в прокуратурата обаче няма да бъде подаден.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (340)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР