За краткото време на съществуване на 49-ото Народно събрание, ние

...
За краткото време на съществуване на 49-ото Народно събрание, ние
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: БСП постигнахме конкретни резултати за хората в това Народно събрание

„ За късото време на битие на 49-ото Народно заседание, ние сме внесли 19 законопроекта и постигнахме съответни резултати, като увеличението на наказванията за трафик на хора, което докара и до намаляването на този трафик. Финалът на Народното събрание пък беше, че по наша самодейност отложихме либерализацията на енергийния пазар за битовите консуматори, което засегна позитивно милиони хора. И ред други неща, които демонстрираха, че сме поредни и следваме нашите предизборни обещания, тъй че влизаме в тази акция с вдигнато чело. “ 
Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и на Народното събрание Кристиан Вигенин в предаването „ Денят стартира “ на Българска национална телевизия.
Според него времето е най-хубавият съдник за политиките на партиите и рано или късно последователността и принципността на Българска социалистическа партия ще бъде оценена позитивно от гласоподавателите.
„ Сега, влизайки в акцията, няма да ни се постанова да обясняваме, както някои други обединения, за какво са взели едно или друго лобистко решение, за какво са тръгнали да се борят с мафията, а са се прегърнали с нея “,  означи Кристиан Вигенин. 
По думите му в последните над 30 години непрекъснато е имало процеси на овакантяване на хора от Българска социалистическа партия и на основаване на нови планове, само че нито един от тях не е бил сполучлив и множеството гласоподаватели са се прибирали назад в Българска социалистическа партия.
„ Аз мисля, че това ще стане и в този момент. Виждате, че и самата „ Левица “, която беше с искания да бъде втората писта вляво, се разцепи, до момента в който Българска социалистическа партия не се е разцепила, а в противен случай -  събираме към себе си нови структури, цивилен организации, придвижвания “, уточни той.
Вигенин, който е и лидер на евролистата на Българска социалистическа партия, насочи зов към левите гласоподаватели за изборите за Европейски парламент, защото те са един път на 5 години и с много висок предел на влизане, да не опитват, а да заложат на Българска социалистическа партия.
„ В годините, когато осъществяваме огромното ляво обединяване, което е неизбежно, дано да има една по-силна група в Екологичен потенциал, която да го съставлява. Иначе разкъсването на левия избор ще докара до това, че лявото ще бъде непропорционално едва показано, за сметка на десни и демократични сили, които не демонстрираха, че могат да пазят ползите на българския народ “, изясни той.
По думите му евродепутатите на Българска социалистическа партия ще желаят промени в Европейския съюз, защото в настоящия му тип той не е най-хубавото за България и за европейските жители изобщо.
„ Ние желаеме Европейски Съюз да се концентрира върху проблемите на хората и да бъде Съюз на хората и за хората, а не на брюкселските бюрократи и лобисти. Заедно с нашите сътрудници от Партията на европейските социалисти, с които имаме някои разлики, само че имаме доста повече общи неща, като обществената политика, икономическия модел на развиване на Европейски Съюз, обучение, развиване на районите – ще работим дружно по това и считам, че ще реализираме триумфи “, сподели още Кристиан Вигенин.
Един от цели на Българска социалистическа партия в Екологичен потенциал ще бъде предоговаряне на Зелената договорка, уточни Вигенин, съгласно който сега тя е пряк удар по обществените ползи, стопанските системи и бизнеса. Искане на българските социалисти ще бъде и да се сътвори Агенция за изкуствения разсъдък, която да бъде със седалище в София.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР