За корупция в България се говори много, но се прави

...
За корупция в България се говори много, но се прави
Коментари Харесай

Румен Радев: За корупция в България се говори много, но се прави малко

За корупция в България се приказва доста, само че се прави малко. Това сподели президентът Румен Радев. Държавният глава откри интернационална конференция на тематика: „ Европейски практики и благоприятни условия за противопоставяне на корупцията “. Форумът се организира под негов патронаж, а на него се разисква опитът на другите европейски страни в битката с това събитие.

„ Корупцията нанася съществени вреди на нашето общество, тъй като тя овладява съществени лостове от законодателната, изпълнителната и правосъдната власт и ги подчинява на държавни ползи “, счита президентът Радев.

Според него мощният интерес на представителите на другите институции към днешната конференция е добър знак и демонстрира предпочитание за справяне с казуса.

„ Необходимостта от фокусирането на публичното внимание върху проблемите на корупцията е доста значимо “, акцентира президентът и добави: „ За корупцията няма почивен ден. Оставена без публично внимание и без ограничения, тя се разраства като раково обучение “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР