“За какво ти е този Huawei, като нямаш Google е

...
“За какво ти е този Huawei, като нямаш Google е
Коментари Харесай

Вече нямате оправдание да не ползвате телефоните Huawei


“За какво ти е този Huawei, като нямаш Гугъл ” е въпрос, който към този момент не се постанова да опровергавам с цялостния лист от софтуерни преимущества на новата ми Нова () - един смарт телефон, към който се привързах за по-малко от седмица. От една страна поради свиреп издръжливата батерия, която ми обезпечава ежедневната доза Нетфликс стрийм преди лягане и лукса да не зареждам по 2, а от време на време и по 3 дни. От друга страна, тъй като 0% до 100% батерията се цялостни за по-бързо от един душ време.

И камерата, несъмнено, която в последните години стана мотив номер едно за покупката на телефон.

Няма да укривам, че единственият минус, който до неотдавна помрачаваше безоблачната връзка с новата ми Нова беше неналичието на back up на фрагментите, които преди автоматизирано се синхронизираха в облака на Гугъл Photos. Улеснение, което, като дълготраен консуматор на андроид телефони, одобрявах за даденост.

Новината обаче, че Huawei откриха работещо решение, което разрешава на потребителите да конфигурират приложенията на Гугъл непосредствено на телефона си, зарадва всички фенове на марката.

Вече не се постанова да ги достъпват през браузър или да употребяват лимитирани техни версии. Ключът към всичко се споделя GBOX – софтуерна компания, която основава лична среда, персонализирана за Huawei Mobile Services. Нейното приложение се конфигурира дружно с първото Гугъл приложение и просто би трябвало да го оставите да прави своята магия ( не би трябвало да го триете). В обновения Huawei App Gallery има всички значими приложения: Гугъл Maps / YouTube /YouTube Music / Гугъл Drive/ Гугъл /Google Docs/ Гугъл Slides/ Гугъл Photos / Гугъл Translate/ Гугъл News/ Гугъл Sheets/ Discord /Google Classroom /Google One / Disney+ /Google Earth / Duolingo / HBO Max / Amazon Prime Video/ Microsoft OneDrive / Dropbox / Airbnb

Предполагам, че имате много въпроси, по тази причина минавам всъщност

1) Легални ли са тези приложения? Да. Те са създадени от GBox (running in GBox) и са минали всички проби за сигурност, както и останалите приложения, които може да намерите в магазина на Huawei като Netflix, Фейсбук и така нататък Преди да ги прибавят в своя магазин, от екипа на Huawei App Gallery вършат инспекция, която се състои от четири стадия – верифициране на действителното име на разработчика; спомагателни механизми за сигурност при изтегляне; инсталиране; както и мониторинг на работата на приложенията след евакуиране.

Подобно на други app-ове от същия сегмент, GBox симулира предпазена среда, която да разреши работата на приложенията на Гугъл. Един от големите плюсове е, че използването на google-ските апове през gbox подсигурява неналичието на каквито и да е реклами. И всичко се извършва без каквито и да е спомагателни стъпки.

2) Лесно ли се конфигурират? По-лесно е в сравнение с си представяте. Не е нужно да работите като IT или да пишете за технологии, с цел да се справите сами. Самата аз отлагах инсталирането им, тъй като си мислех, че ще се изисква по-висш пилотаж като клониране на устройства и нови профили. Оказа се толкоз елементарно колкото инсталирането на естествен app като Instagram да вземем за пример.

3) Какви са стъпките за инсталиране:

3.1.) Първо би трябвало да се убедите, че в настройките на вашия смарт телефон като държава/регион сте показали България.

 Huawei System Region

3.2.) След това проверете дали България е определена за район и в акаунта ви, с който достъпвате App Gallery.

 Huawei App Gallery

3.3) След това отивате в App Gallery и търсите приложението, което ви липсва. В моя случай това бяха google photos u google maps

 Huawei Gbox Installment guide

3.4) Инсталирането на самото приложение GBox се прави еднократно, дружно с първото Гугъл приложение, което откриете непосредствено в AppGallery.

 Installment Youtube app Gbox

3.5.) Инсталирате определения от вас app – Youtube или Гугъл maps, като давате позволение на приложението да получи правата, които са му нужни, с цел да действа аналогично на андроидските им версия. Както споделих, всички приложения, които работят върху GBox, са минали тестванията за сигурност на Huawei App Gallery, по този начин както мобилното банкиране на моята банка, да вземем за пример.

 Huawei Гугъл installment

3.6.) След това попълвате своя google-ски профил с име и ключова дума и voila - HBO Max, Dropbox и Youtube.

Какво е GBOX?

GBOX е 3rd party application (приложение създадено от трета страна), което е налично в магазините за приложения освен на Huawei, само че и на други интернационалните марки като - Galaxy Store, Get Apps и други. То дава опция да се употребяват освен Google-ски приложения, само че и стрийминг платформите за кино и сериали като Disney + u HBO Max. Също по този начин се надяваме приложенията непрекъснато да нарастват, заради тази причина може да ги следите още веднъж в AppGallery в частта “от същия разработчик/from the same developer ”

Какво е App Gallery?

Рестрикциите, които Съединени американски щати наложи в мандата на Доналд Тръмп като форма на стопански напън против Китай, включваха възбраната колоси като Гугъл да работят с водещи софтуерни компании от Китай.

Липсата на Гугъл Mobile Service не се оказа толкоз апокалиптична, колкото се предричаше. Като част от операционна система EMUI (базирана на Android), Huawei разви своята опция на Гугъл Play. Магазинът за мобилни приложения на Huawei е AppGallery, а интегрирана част от него е търсачката Petal Search, посредством която можете да достъпите още повече аппове според от вашите ползи.

Кои приложения може да намерим в Huawei APP GALLERY и профила на GBox:

Гугъл Maps
YouTube
YouTube Music
Гугъл Drive
Гугъл
Гугъл Docs
Гугъл Slides
Гугъл Photos
Гугъл Translate
Гугъл News
Гугъл Sheets
Discord
Гугъл Classroom
Гугъл One
Disney+
Гугъл Earth
Duolingo
HBO Max
Amazon Prime Video
Microsoft OneDrive

Dropbox

Airbnb
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР