За инцидент по газопровода България-Гърция в района на Кулата съобщиха

...
За инцидент по газопровода България-Гърция в района на Кулата съобщиха
Коментари Харесай

Авария по тръба от газопровода България-Гърция


За случай по газопровода България-Гърция в региона на Кулата оповестиха от Министерството на енергетиката. Няма потърпевши хора. На мястото са изпратени спешни и пожарни екипи, съобщи БНР.

Полицията е отделила региона, специалисти обследват трасето. Според кмета на Кулата Димитър Дамянов няма заплаха за популацията и повредата не е огромна.

Информацията бе потвърденаи от Министерството на енергетиката, което заяви, че поради повредата е спряно подаването на газ към Гърция.

По-късно от Булгаргаз потвърдиха, че има повреда, само че при нея няма потърпевши. От компанията оповестиха, че в 07:56 часа е настъпила повреда на преносния газопровод за Република Гърция. Аварията е провокирала нарушение целостта на газопровода на 200 метра преди линеен кран Кулата. Участъкът е изолиран и са подхванати всички нужни дейности за осъществяване на спешен ремонт и обновяване на преноса на природен газ за Гърция. При повредата няма потърпевши.

Ползвателите на газопреносната мрежа ще бъдат известени навреме за възобновяване на газоподаването, оповестиха още от компанията.

Премиерът Бойко Борисов разяснява случая с тръбите на днешната изключителна конференция в Министерски съвет. “Две версии има, рапортуваха ми от ДАНС. Аз като пожарникар знам какъв брой е мъчно. Най-вероятно тръбите са доста остарели и по тази причина е станала повредата. До края на деня ще бъде възобновено подаването на газ към Гърция”, добави Борисов.

По информация на БиТиВи към 300 метра от трасето е наранено. От министерството на енергетиката оповестиха, че е " гръмнала главната тръба, по която се доставя газ от България за Гърция ".

Според Нова тв детонация не е имало, а по отстраняването на казуса към този момент се работи. По информация на кмета на селото потърпевши няма. Няма и приключване на газ.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР