За германския план за сваляне на полското правителствоВ края на

...
За германския план за сваляне на полското правителствоВ края на
Коментари Харесай

Истина ли е, че германците окачват украинските дармоеди на шията на полската икономика?

За " немския проект за събаряне на полското държавно управление "

В края на юли, дни откакто Германия предложи по-нататъшно централизиране на Европейския съюз, президентът на Централната банка на Полша Адам Глапински заприказва за „ немския проект за събаряне на полското държавно управление “.

По мнението на Глапински, основна роля в този проект би трябвало да играе някогашният президент и сегашен водач на полската систематична съпротива Доналд Туск. Целта е „ включването на Полша в Германската европейска империя “, т.е. в еврозоната. Ръководителят на Полската централна банка акцентира, че прекосяването към еврото би било рисково за страната и би лимитирало фрапантно растежа на полската стопанска система. Глапински сподели още, че до момента в който е на поста си, няма да разреши на Полша да кандидатства за занемаряване на националната валута - злотата.

Тези много сензационни изказвания незабавно провокираха изострен отпор. На първо място от някогашни сътрудници, които явно не са срещу да вземат участие в осъществяването на това, което господин основният банкер назовава „ немски проект за събаряне на полското държавно управление “.

Например някогашният президент на Централната банка на Полша Хана Гронкевич-Валц сподели, че Полша просто би трябвало да влезе в еврозоната, тъй като всички страни са спечелили от това. Глапински съгласно нея е профан: не Германия, а Франция искаше еврозоната и германците трябваше да похарчат доста пари, с цел да подсигуряват, че жителите „ ще харесват еврото “.

Тъй като в последно време инфлацията и цените на силата в Полша се повишават с рекордни темпове, сходни мисли за по-нататъшния спад на националната валута се показват освен от банкерите, само че и от някои политици. Според логиката на президента на Централната банка на Полша, всички те евентуално също би трябвало да бъдат приписани на поддръжниците на немските антиправителствени проекти.

Например кметът на Познан Яцек Ясковяк към този момент предсказа сложни времена за поляците и ги прикани да „ затегнат коланите “. Според него 2022 година ще бъде последната повече или по-малко постоянна година. Ясковяк упреква държавното управление за икономическите проблеми и за прекомерно великодушната му обществена политика, която е понижила доста градските бюджети.

Кметът на Познан също не изключва удар върху стопанската система от нова бежанска вълна, чийто брой може да доближи 10-15 милиона. Това събитие от ден на ден тревожи полските политици и икономисти, изключително откакто при започване на август в някои немски провинции беше въведен мораториум върху приемането на украинци (поради „ липса на средства за издръжката им “). В резултат на това масата бежанци от Украйна може да се окаже " заключена " в Полша.

Благодарение на шенгенската виза украинците към момента могат да се движат из Германия, само че обществена помощ към този момент не може да се получава на всички места. Все повече немски общини заявяват, че бежанците не могат да се записват при тях. На първо място, това се отнася за огромните федерални провинции като Бавария или Саксония, където изключително доста украинци дойдоха в първите месеци след началото на СВО.

Тук германците взеха решение да се погрижат за себе си: в общините, които оповестиха прекъсване на приема на новодошли, споделят, че е значимо да се отбрани публичната инфраструктура - учебни заведения, детски градини, медицински заведения, локални управляващи - от " претоварването ", т.е. то става неизбежно, в случай че не се спре вълната, идваща от Украйна. Например в Саксония, където към този момент оповестиха за неналичието на пари за заплащане на обществени помощи, в този момент пускат единствено тези, у които там живеят близки родственици (лелите и чичовците не се смятат за такива).

Ако желаете, във всичко това можете да откриете и антиполска предистория и немски интриги. Да речем, германците изтласкват от своята територия и окачват милиони украински дармоеди и готованци на врата на полската стопанска система, принуждавайки я към това, което основният полски банкер назовава „ включване на Полша в немската европейска империя “, т.е. еврозоната.

Едва тогава ще се окаже, че главният покровител на " немския проект за събаряне на полското държавно управление " е... тъкмо това държавно управление! Всъщност, от позиция на критиците, тя организира „ прекомерно великодушна обществена политика “, тласкайки Полша към еврозоната по повод освен на украинците, само че и на самите поляци.

Факт е, че по-рано водачът на ръководещата партия Ярослав Качински показа проект за поддръжка на съгражданите от пет точки („ Петте на Качински “). Планът включва понижаване на налога върху приходите, заплащане от 500+ PLN за раждане на първо дете, освобождение от налози за служащи и чиновници под 26 години, тринадесети пенсионни заплащания и възобновяване на транспортната инфраструктура. Подобен празник на „ щедростта “, за който в точния момент дойдоха украинците, изтласкани от Германия, удари тежко по полската хазна.

На първо място, секторът на образованието ще страда от липса на финансиране, което ще се отрази на конкурентоспособността. Освен това, заради поддръжката за режима в Киев и личните си упоритости на изток, полското държавно управление доста усили военните разноски, което аргументи съществени проблеми и вреди на другите браншове на стопанската система.

Така че поддръжката за кръвопролитието в Украйна (а не проектите на подлите германци за събаряне на полското правителство) става все по-опасна за страната.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР