За два месеца - от края на април до края

...
За два месеца - от края на април до края
Коментари Харесай

Жертвите на епидемията от холера в Йемен са вече 1500

За два месеца - от края на април до края на юни - броят на умрелите от холера в Йемен е достигнал 1500. Епидемията се популяризира с бързи темпове, като заразява по 5000 индивида дневно и визира към този момент над 200 хиляди души в страната. " Ситуацията е изключително сериозна ", предизвестиха в конференция представителите на Световната здравна организация и на УНИЦЕФ за Йемен, представени от международните организации.

Това е най-тежката зараза от холера в историята, показаха от СЗО и УНИЦЕФ. Според последни статистики евентуалните нови случаи на холера в арабската страна нарастват с към 5000 инфектирания на ден, като огромна част от тях са деца. На всяка една минута се оповестява за болно дете със признаци на заболяването, показаха от службата на Организация на обединените нации за протекция на децата.

Близо 8 млн. души в Йемен живеят в региона на епидемията от холера и са застрашени от нея, само че над една трета от тях към този момент са напуснали страната поради военните спорове в нея. Епидемията е директен резултат от положението на революция от пролетта на 2015 година, в което е страната, тъй като за жителите е стеснен достъпът до здравни услуги, чиста питейна вода и санитарни условия - все фактори, помагащи на бактериалната зараза да се популяризира, прецизираха експертите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР