За два дни новото правителство ще направи правен анализ за

...
За два дни новото правителство ще направи правен анализ за
Коментари Харесай

Кабинетът търси правни основания за въвеждане на COVID сертификат в държавната администрация

За два дни новото държавно управление ще направи юридически разбор за въвеждането на достъп с така наречен зелени документи за COVID-19 (за имунизиране, преболедуване, негативен тест или антитела) първо до Министерския съвет, а след това и до цялата администрация. Мярката обаче няма да касае обслужваните жители, а единствено работещите, защото съгласно премиера Кирил Петков за държавната администрация би трябвало да важи същия критерий като за бизнеса.

Това е едно от първите решения на кабинета " Петков ", който организира първото си съвещание през днешния ден. Според министър-председателя сега сме след Таджикистан и Руанда по имунизация против COVID-19 и това би трябвало да се промени, само че неимунизираните жители няма да бъдат лишавани от обслужване.

Достъпът до Народното събрание към този момент е без документи, въпреки че на всяко съвещание опозицията от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили прави скандал за какво не са въведени. В момента има импортирани две решения - от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили да отпадне това условие и за бизнесите, щом депутатите не го вкарват за себе си, и от " Демократична България " - да се вкара вход със зелени документи в Народното събрание.

Утре в Министерския съвет ще има среща с регионалните шефове на Благоевград, Смолян и Кърджали, с цел да се направи проект за помощ на хората, наранени от наводненията, заяви след съвещанието министър-председателят.

За 24 часа новото държавно управление ще прави разбор на цените на тока и предложенията за повишаване, с цел да види какви ограничения могат да се вземат, а Кирил Петков разгласи, че е сюрпризиран, тъй като тъкмо в деня на клетвата му енергийният регулатор е оповестил предложенията за по-високи цени.

На въпрос на публицисти министър-председателят удостовери, че президентът Румен Радев ще съставлява България на Европейския съвет тази седмица, само че разгласи, че се е чул с македонския си сътрудник Зоран Заев и ще вършат проект за работни групи за инфраструктура, стопанска система и просвета сред двете страни от януари.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР