За децата приказките са това, което е за растенията водата.

...
За децата приказките са това, което е за растенията водата.
Коментари Харесай

Приказки за лека нощ: ето защо са важни

За децата приказките са това, което е за растенията водата. Детство без приказки несъмнено е тъжно и самотно място и противоположното – детство, изпълнено с приказки и техните герои, е щастливо и изпълнено с наслада.

Надали има родител, който да не знае какъв брой свястно е да чете приказки на детето си, само че малко окуражаване в никакъв случай не е ненужно, тъй като всички живеем на педал и от време на време за приказки време не остава.

Ето ви няколко аргументи в интерес на приказките и тяхното въздействие върху децата.

ОБОГАТЯВАТ КУЛТУРАТА ИМ

 a iStock/Getty Images

Всеки от нас си живее в личен балон и постоянно по този начин отглеждаме и децата си. Те се виждат с децата на нашите другари, които вървят в същата детска градина, и... схващате накъде отиват нещата. Героите в приказките в този миг влизат в ролята на „ другия “ другар – веднъж е жабок, различен път е принц, трети път е палавник и какви ли не други облици, с които детето се среща по елементарен и наличен метод. Приказките са и превъзходен метод то да стартира да прави разлика сред положително и зло, да се учи на непримиримост и неизменност, да прави паралел сред неговия живот и случките в приказките и да научи нови неща.

УЧИ ГИ ДА съдебна експертиза КОНЦЕНТРИРАТ

 a iStock/Getty Images

Децата са удивителни същества – разсейват се непрекъснато и вниманието им елементарно може да бъде разчетворено и изобщо концентрацията за тях е мъчно постижима. Приказките обаче са способни да ги накарат да слушат деликатно и да наблюдават историята, даже когато я слушат за трета поредна година. Ако сте хитри, може да измислите в крачка някаква поука или предписание , което детето не може или не желае да усвои – да вземем за пример, не желае да си обува чорапите, и да го вмъкнете в приказката. Прочетете му, че Червената шапчица без чорапи в никакъв случай не излиза и е доста евентуално „ въвеждането “ да мине като без спънки.

РАЗВИВАНЕ НА ВЪОБРАЖЕНИЕТО

Не че децата страдат от липса на такова, само че приказките ще им дадат още хрумвания, ще ги тласнат към творчество, актьорство и пресъздаване на обстановки. Детските книги са магически извор, от който децата могат да черпят с цялостни ръце и да придвижват в действителния си живот, и това е благосъстояние, което сме длъжни да им осигурим. Оставете ги да се любуват на илюстрациите, дайте им време да усетят приказката, да се пренесат в нея и да я изживеят пълноценно – това е същинско благополучие за тях.

 а Olympus

Дотук добре, както се споделя, само че какво вършим, в случай че всяка вечер се прибираме изтощени от работа и дневните отговорности, и колкото и да ни се желае, просто нямаме сили да четем изразително приказката за „ Неродената мома “?

Ами, викаме неволята и на помощ идва Olympus и тяхната акция „ “, в която обичани национални приказки са преразказани в аудио формат. към този момент може да откриете в каналите на Olympus в, в и във, които вие просто пускате на детето си и то потъва в страната на вълшебните истории. А може и да легнете до него и да я изслушате дружно, тъй като тези моменти няма да ги има постоянно и някой ден те самите ще са просто хубава приказка.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР