За децата грипът е по-опасен от COVID. При здравите деца,

...
За децата грипът е по-опасен от COVID. При здравите деца,
Коментари Харесай

Педиатър: За децата грипът е по-опасен от COVID-19

За децата грипът е по-опасен от Коронавирус. При здравите деца, които нямат  хронични болести, коронавирусът минава много по-леко, спрямо възрастните. Това сподели педиатърът и общопрактикуващ доктор доктор Евгени Крайселски.

„ Грипът е много по-сериозно и нападателно заболяване, което по-лесно основава условия за насложена бактериална зараза. Плюсът е, че имаме антивирусни препарати, които работят против грипния вирус и които, дадени в точния момент, доста бързо пресичат инфекцията “, обясти той пред БНР.

Според лекаря с елементарен обзор в клинични условия не може да се направи диференциална диагноза сред грип и COVID-19. Затова той поучава при подозрение да се прави тест.

" И при двете инфекции няма смисъл от ранно предоставяне на антибиотик, а профилактичното предоставяне на антибиотик е безумство ", съобщи персоналният доктор.
Проф. Ива Христова: Засякохме случай на грип в композиция с Коронавирус
Девет случая на грипни вируса са били открити единствено за ден в референтната лаборатория на Националния център по заразни и паразитни болес...
Прочети повече
„ В България за последните 30 години ние нямаме едно обикновено управление за антибиотична терапия “, разяснява общопрактикуващият доктор. По думите му антибиотичната устойчивост става все по-голям проблем.

" Липсват протоколи за лекуването на ковид за по-специфични групи от популацията. Трябва да има явен метод – стъпка едно, две, три. би трябвало да има най-малко едни рамки, в които да се движим. Не може за възрастния да ти споделят – използвай този, този и този антибиотик, а за децата нищо не се написа “, означи доктор Крайселски, визирайки децата и бременните дами.

Крайселски е безапелационен, че персоналните лекари се нуждаят от повече пари за проучвания. „ Лимитите по Здравна каса никой не ги е отменил. COVID-зоните не работят, надлежно не могат да поемат тези проучвания и не желаят да поемат тези проучвания, които трябваше да минават през тях и пациентите минават през нас “.

В практиката на доктор Евгени Крайселски има „ сдържан интерес “ към имунизациите във възрастовата група на децата над 12 години, а при най-малките поръчките са единични. „ При дребните ползата не е огромен. Там повече са подозренията “, изясни той.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР