За ден още 832-ма души са починали от коронавируса, причиняващ

...
За ден още 832-ма души са починали от коронавируса, причиняващ
Коментари Харесай

Испания гони Италия по смъртност от COVID-19 с 832 жертви за ден

За ден още 832-ма души са умряли от ковид, причиняващ COVID-19, в Испания, сочат последните данни на Министерството на здравеопазването.

Това е ново нарастване след вчерашните 769 души. Общо 5690 са умрелите, по-малко от италианските, 9134 души, само че възходящи ден след ден и поставящи нови " върхове " на смъртност в последната седмица.

Общият брой инфектирани е 72 248 души - с над 8200 повече от през вчерашния ден. В интензивни отделения са 4575 от тях. Излекуваните са 12 285, което значи, че болните сега (разликата на общия брой случаи, оздравелите и починалите) са над 64 хиляди души.

Точни ли са данните

Вчера представители на управляващите дадоха сигнал, че кривата на заразяване евентуално се стабилизира, а смъртността се усилва внезапно най-много поради броя на възрастните хора, които са инфектирани - в това число в старешки домове, където са над една трета от общия брой умряли.

Доклад на държавен институт обаче дава още една позиция към казуса.

Десетки, стотици и по-късно хиляди станаха жертвите в Испания единствено за седмици. Доклад на института " Карлос Трети " за здравни проучвания под шапката на испанското държавно управление, прегледан от " Ел паис ", обаче сочи, че смъртността в някои региони на Испания е съвсем двойна. Изглежда, статистиката не дава цялостна визия за мащабите на ставащото, тъй като включва единствено тези пациенти, които умират, откакто са дали позитивна проба. Тестовете, които се вършат на умряли, влизат в статистиката в Италия, само че не и в Германия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1191)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР