За дълголетие предлага кошер на терасата и кисело мляко с

...
За дълголетие предлага кошер на терасата и кисело мляко с
Коментари Харесай

Чудо! Професор надви рака със зелев сок

За дългоденствие предлага кошер на терасата и кисело мляко с мед на масата.

Професор Янаки Караджов е микробиолог по специалност, а по предопределение еколог и апитерапевт. Дълги години е бил академични учител във ветеринарните факултети в СУ „ Климент Охридски ”, Лесотехническия университет, както и в Старозагорския университет. Един от създателите и преподавател в Нов български университет. Популярност обаче получава със своя разработка на обикновен, само че чудодеен имуномодулатор против рак, с който се e преборил преди повече от 20 години. Щом чул страшната диагноза, отказал химиотерапия поради страничните резултати и почнал самолечение с коктейл от кисел зелев сок и прополис.

Експериментирах върху себе си и след няколко месеца изумих лекарите с отлични резултати , сподели със удовлетворение проф. Караджов. Днес, за своите 80 години, които ще навърши през месец април, той наподобява и се усеща много по-млад. Има уравновесен хранителен режим, в който наложително включва кисело мляко, мед и пчелни артикули. Бодър дух поддържа с положителни мисли и както споделя, за всичко бързам, само че постепенно .

С рецептата си против рак е излекувал стотици хора, без да е взел и стотинка. Твърдо е уверен, че не би трябвало да желае пари, тъй като здравето на хората е скъпо.  В основата е просвета от лактобацилус плантарум , който е отговорен за нашите чудесни туршии и кисело зеле. Той е подарък от Бога и се намира единствено на българска територия. Един пластмасов бидон от 100 кг се цялостни на половина със зеле и толкоз вода, а количеството на солта е по-малко от едно на 100 по отношение на водата. Вътре поставям и две-три ябълки, дюли, лимони. Когато зелето втаса и сокът е подготвен, прибавям 370 грама прополис и половин кг настърган хрян. Получава се имунопрепарат, който има благотворно влияние за повишение на имунитета . Чудесен е както при хора, застрашени от рак, по този начин и от респираторни заболявания, грипни и парагрипни положения, и всевъзможни други инфекции. Зелевият сок се пие  по няколко пъти дневно, по една винена чаша, изясни проф. Караджов. Той добави, че еликсирът може напълно да размени газираните и всевъзможни други сладки питиета, тъй като поради плодовете ставал и доста апетитен.

Микробиологът интензивно работи и за оповестената от японците четвърта възраст на дълголетниците, с  ежедневна консумация на кисело мляко, на което отдава и свежия си външен тип. Преди години бяхме страната с най-вече столетници и най-вече възрастни хора . Сега това състезание държат японците. Какво направиха те? На първо място всеобщо употребяват българското кисело мляко и за задачата построиха над 40 завода. Няма японец, който всеки ден да не яде кисело мляко. На второ място, също доста значимо – всички японски деца от предучилищна възраст до завършването си получават всеки ден гратис от страната пчелно млечице и мед. За страдание ние, които сме известни с доста качествени пчелни артикули, нямаме навика да употребяваме меда и пчелните артикули като храна, а ги търсим единствено като лечебни средства. Това е груба неточност. Затова на глава от популацията имаме годишна консумация едвам по 300-400 грама, а в другите страни тази цифра е доста по-голяма. И парадоксът е, че доста страни държат да внасят мед точно от България . А пловдивчани би трябвало да знаят, че в града има доста дейна пчеларска организация, с огромни майстори в производството на мед и пчелни артикули, сподели проф. Янаки Караджов.

Към рецептата за дългоденствие той предлага с изключение на кисело мляко и мед, положително да се гледа на всекидневието, без значение от това, което ни се случва. Той даде образец за придвижването „ Бързай постепенно ”, което набира все по-голяма скорост по света. Движението се ражда преди 30 години в Италия, когато там за първи път се открива американската верига за бързо хранене „ Макдоналдс ”. Италианците са хора, които обичат живота и остро реагираха против американските полуфабрикати. Така се ражда и друго придвижване „ Бавно хранене ” – Slow Food, разясни лечителят. То е подчинено на хранене с домашно създадени артикули, основаване на екоферми и най-много на бавното готвене с доста деликатност и обич. На правилото “Бавно ” италианците трансфораха освен храненето, а и живота в по-малките градове. Движението обаче не се ограничи единствено до кулинарен митинг. В края на предишния век дребното градче Кианти в Тоскана стана първият cittaslow – муден град. Постепенно вълната заля Италия, където бавните градове към този момент са 42. Този принцип  вече е заложен и в образованието им. Има учебни заведения, в които учениците се възпитават по този метод и не им пишат постоянно оценки при изпитване, тъй като е потвърдено, че това ги стресира. Професорът е е безапелационен, че у нас също би трябвало да се  приложи италианският опит. Той изрече страдание, че опитът му, за който „ Марица ” писа, посредством Светия синод църквите и манастирите да станат дейни биоферми, досега няма никакъв интерес.

ДИШАЙТЕ ВЪЗДУХ ОТ ПЧЕЛИ

Проф. Караджов предлага във всеки дом на терасата, а който няма такава, да сложи на покрива си пчелен кошер, какъв има той. Целта е с инсталиран към кошера водопровод в стаята да влиза въздух от пчелите. Той работил благотворно върху дихателния уред, изключително на хора с белодробни проблеми или към този момент на възраст, които били застрашени от пневмонии. Съветва също пчелите, които през последните години всеобщо умират, да се употребяват под друга форма. Даде образец, че в Сибир правели чай от пчели, както и каша, а той ги приготвял пържени с разнообразни подправки. Наскоро схванал, че в София към този момент имало заведения за хранене, в които предложили ястия с буболечки. Народи, които употребяват инсекти, в никакъв случай няма да бъдат застрашени от апетит, тъй като живеем в свят на насекомите. Те са най-многобройни като типове и непрестанно се появяват нови и нови, добави проф. Янаки Караджов.

Мария Петрова, www.marica.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР