За да удължат живота на своите звезди и по този

...
За да удължат живота на своите звезди и по този
Коментари Харесай

Извънземните изграждат огромни мегаструктури около своите звезди

За да удължат живота на своите звезди и по този метод да спасят родните си планети от заличаване, извънземните цивилизации могат да основат големи мегаструктури към свeтилата си. Ако тези обекти бъдат открити, това ще бъде доказателство, че не сме сами във Вселената, считат създателите на нова публикация, оповестена в Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, написа Inverse.
След няколко милиарда години Слънцето ще се усили по мярка и лъчите му ще унищожат Земята. Това ще се случи, когато наближи краят на живота на нашето величие – той е почти 10 милиарда години. Слънцеподобните звезди минават през същия стадий на умиращата звезда, преди да станат бели джуджета. Но какво ще стане, в случай че високоразвита цивилизация може да сътвори мегаструктура към своята звезда, която да забави предсмъртните мъки и да удължи живота на звездата?
Някои учени, които търсят безчовечен разсъдък във Вселената, считат, че извънземните могат да изградят такива структури към своите звезди, известни като „ сферата на Дайсън “. Те са предопределени да събират цялата сила на звездата, с цел да бъде употребена тя за задачите на цивилизацията, обитаваща някоя от околните планети.
Авторите на новата публикация допускат, че такива структури работят и по премахването на големи маси плазма от звездите, с цел да удължат живота им. Така възможните извънземни, употребявайки един тип „ звездни багери “, предотвратяват разширението на звездата. По този метод напредналите цивилизации могат да обезпечат на светилата си спомагателни няколко милиарда години живот.
Но с цел да осъществят подобен план, евентуалните високоразвити извънземни би трябвало да отстраняват материя от своята звезда на всеки 100 години, което е към 3 пъти масата на Церера (масата на планетата джудже е 9,39x10 на 20-та степен на kg). И този развой би трябвало да се поддържа непрестанно в продължение на няколко хиляди години.
Предлагащите тази догадка учени са уверени, че в случай че към някоя звезда, нейде из Вселената, има такива структури, те ще могат да се видят и посредством наземния астрономически инструментариум, а това ще е доказателство за съществуването на извънземни развити цивилизации. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР