За да се избегне проблемът със замърсяването на косата, експертите

...
За да се избегне проблемът със замърсяването на косата, експертите
Коментари Харесай

Косата ни също се нуждае от детоксикация

За да се избегне казусът със замърсяването на косата, специалистите предлагат, наред с други привички, да поддържаме вярна хигиена с артикули, подобаващи за косата и скалпа, както и уравновесена диета . Това, дружно с навика да четкаме косата си всяка вечер, с цел да я провтряваме, ще ни помогне да спрем последствията от замърсяването и да имаме здрава и сияйна коса.

Диетата

 Снимка 324060

Не е загадка, че положителното хранене оказва въздействие освен върху нашето здраве, само че и върху косата ни. Някои храни, които могат да ни оказват помощ да накараме косата си да пораства по-здрава, са богати на витамин С , като киви, броколи, папая, касис. Те са потребни са за увеличение на капилярната микроциркулация, благоприятстваща оксигенацията на косата.

 Снимка 331286

От друга страна, авокадото, растителните масла и ядките, като лешници, бадеми и шамфъстъци, са богати на витамин Е , което способства за отбраната на клетките от оксидативно увреждане. Много значим е приносът на Омега 3 мастните киселини , които се съдържат в рибата (особено в рибата звук, сьомгата, калкана и сардините).

Цинкът също е един от най-големите съдружници в растежа на косата. Шоколадът, спанакът, агнешкото месо или пшениченият зародиш са богати на този минерал.

Витамините

 Снимка 273865

Комплексите витамини, одобрявани орално ни оказват помощ да допълним една уравновесена диета, осигуряваща най-подходящите хранителни субстанции за напредък и подсилване на косъма.

Триковете на фризьорите

 Снимка 297065

Някои практични и ефикасни препоръки за поддържане на чиста коса са:
Измиваме косата с топла вода и вършим окончателното изплакване на студена вода. Избягваме мазането на косата с артикули като лакове, гелове, вакси и други артикули, които натрупват повече мръсни останки по скалпа. Предпазваме косата с аксесоари за коса, като шалове, ленти или шапки. Използваме артикули с UV филтри, с цел да защитим косата от външните нападателни въздействие на града, разкрива Hola.

 Грешки, които вършим, когато подсушаваме косата си
Грешки, които вършим, когато подсушаваме косата си

Какво й предизвикват кърпата и сешоарът
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР