За да могат продуктите, съхранявани в хладилника, да останат свежи

...
За да могат продуктите, съхранявани в хладилника, да останат свежи
Коментари Харесай

Опитна домакиня съветва как да подредите правилно храната в хладилника

За да могат продуктите, съхранявани в хладилника, да останат свежи за по-дълго време и да не се скапват прекомерно бързо, би трябвало да знаем по какъв начин да ги подредим в хладилника. Да, позиционирането е значимо, защото температурата може да варира от едно място до друго.

Как да съхраняваме храната в хладилника?

 ледник

Начинът, по който храната се съхранява в хладилника, въздейства върху нейната прохлада. Ето за какво е значимо да знаете каква е температурата на рафтовете. Ето какво е най-добре да се подреди на обещано място и препоръки по какъв начин да не се скапе храната, която скоро сте закупили от магазина.
Както се оказва, най-топлото място е това на горния рафт, което значи, че там би трябвало да се слагат храни, които не изискват мощно изстудяване. Това място е уместно за предпазване на разнообразни типове торти.

Средните лавици, въпреки това, би трябвало да бъдат непокътнати за артикули с къс период на валидност. Тъй като на по-високите лавици е по-топло, там си коства да поставите да вземем за пример млечните артикули. В по-ниските обаче е най-добре да съхранявате салами, отворени артикули и подготвени ястия.

 ледник

Най-долният рафт в хладилника е с най-ниска температура, което значи, че би трябвало да е предопределен за нетрайни артикули. Най-добре е да поставите върху него сурово месо и риба. 

Чекмеджетата в хладилника са с по-висока температура и висока мокрота и по тази причина са подобаващи за предпазване на плодове и зеленчуци. От друга страна, страничните лавици на вратата са най-топлото място в целия ледник, тъй че е най-добре да поставите там артикули, които се нуждаят от леко изстудяване.

След като се върнете от извършването на покупки, всички артикули, които изискват изстудяване, би трябвало да се вкарат в хладилника допустимо най-скоро. Те могат да бъдат държани отвън него за най-много два часа.

 ледник

Както се оказва, изискванията в хладилника се въздействат от количеството храна, която се съхранява в него. Ако има доста артикули в хладилника, е по-трудно да се поддържа вярната температура, тъй като циркулацията на въздуха е затруднена. Ето за какво, с цел да се обезпечат верните условия, би трябвало да се съблюдават пространствата сред продуктите.

При слагане на неохладени артикули в хладилника или когато устройството е изключено, си коства да намалите температурата. Не забравяйте обаче да възстановите предходните настройки след известно време.

Правилната температура в хладилника е от два до четири градуса и тъкмо такава би трябвало да бъде тя на най-долния рафт.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР