За броени часове служители от ОДМВР – Ямбол задържаха 38-

...
За броени часове служители от ОДМВР – Ямбол задържаха 38-
Коментари Харесай

Задържаха 38-годишен, ограбил и пребил възрастен мъж

За броени часове чиновници от ОДМВР – Ямбол задържаха 38- годишен мъж, направил обир и нанесъл телесни увреждания на възрастен мъж. Извършителят е притеглен като обвинен и арестуван за период до 72 часа, оповестиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Ямбол.

Подробности по следствието дадоха Дойчин Дойчев - и.ф. административен началник на Окръжна прокуратура-Ямбол и комисар Иван Русев, зам.- шеф на ОДМВР - Ямбол. Разследването е почнало в ранния следобяд на 01.03.2020 година, уточни комисар Русев. Към 14:00 ч. в полицията е постъпил сигнал от лице, което е открило потърпевшия в междублоковото пространство на комплекс „ Г.Бенковски “ в Ямбол. Незабавно към мястото са изпратени полицейски чиновници, които откриват мъж на забележима възраст към 80 години, в тежко положение с кръв по лицето, който не дава ясни пояснения за случилото се. От извършените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е изяснено, че потърпевшият живее в старческия дом в града и е отивал при собствен другар в комплекса. Пред блока срещнал чужд мъж, който в диалог му предложил да го заведе до търсеното жилище. Когато стигнали последния етаж и слезли от асансьора непознатият нападнал възрастния мъж, нанасяйки му удари по главата и тялото му, след което му лишил персонални документи и сумата от към 200 лв. и избягал по стълбите. Потърпевшият се опитал да го последва. Вследствие на нанесените му пострадвания възрастния мъж е настанен за лекуване в МБАЛ-Сливен в тежко положение, с заплаха за живота. „ Това е извънредно смело закононарушение, отличаващо се с безпардонност и с приложимост на мощ по отношение на възрастен човек “, уточни комисар Русев.

Рецидивист ще лежи близо три години за обир

Той означи, че за малко време в хода на следствието е осъществена огромна по размер работа. В резултат на подхванатите бързи издирвателни дейности е открит и арестуван причинителят на закононарушението - 38-годишен локален гражданин, престъпно проявен и осъждан. Същият е опитал да се укрие и е изхарчил част от парите за алкохол и хазартни игри, добави заместител шефът на ОДМВР – Ямбол.

Дойчин Дойчев - и.д. административен началник на Окръжна прокуратура-Ямбол означи, че всички материали по случая са докладвани навреме. Това е извънредно ценично закононарушение със съществени последствия за потърпевшия възрастен мъж, който е с една тежка телесна щета - мозъчен кръвоизлив и междинна телесна повреда-счупени ребра.

Нападател блъсна баба от велосипед и я обра

Разкриването и задържането на причинителя на това тежко престъпно действие се дължи на извънредно бързата и съответна работа на служителите на реда и на положително взаимоотношение и съгласуваност с прокуратурата. Извършителят е притеглен в качеството му на обвинен за осъщественото закононарушение и с прокурорско разпореждане е арестуван за период от 72 часа. Предстои да бъде импортирано искане за непрекъсната мярка „ задържане под стража “. Процесуално-следствените дейности не престават под управлението на Окръжна прокуратура – Ямбол.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР