За безопасен секс е необходимо правилното използване на презерватив. Това

...
За безопасен секс е необходимо правилното използване на презерватив. Това
Коментари Харесай

Как правилно да поставите презерватива?

За безвреден секс е належащо вярното потребление на презерватив. Това ще помогне да се избегнат нежелани бременности и заболявания, излъчени по сексуален път. Дерматовенерологът Виктория Заярна разкри по какъв начин е вярно да поставяте презерватива. Ето ги и десетте нейни рекомендации:

1. Трябва да поставяте презерватива единствено на възбуден член.

2. Отварянето на пакета със зъби в припадък на пристрастеност може да наподобява зрелищно, само че е рисково. Отворете го деликатно, с цел да не повредите презерватива.

3. Използвайте презерватива през цялото време и през целия полов акт.

4. Първо отдръпнете препуциума.

5. Преди да започнете да разгъвате презерватива, с една ръка стиснете резервоара за сперматозоиди в края на презерватива с една ръка. Така няма да има въздух в края, когато започнете да го търкаляте.

6. Уверете се, че няма оставен въздух. Това е грешката, която постоянно предизвиква разкъсвания, а не мощната пристрастеност.

7. Също по този начин не забравяйте да оставите малко “безвъздушно” пространство на върха на презерватива за семенната течност.

8. За да предотвратите падение на презерватива, можете да го държите за външния пръстен.

9. При промяна на " местоположението " би трябвало да промените презерватива.

10. За да премахнете презерватив, би трябвало първо да го преобърнете на половина, за това би трябвало да вземете ръба с гумена лента, да го издърпате до външните страни на пениса и да започнете да го завъртате.
Други рекомендации за потребление на презерватив
След секс би трябвало да ревизирате целостта на презерватива.

Никога не използвайте презерватив още веднъж.

Латексните презервативи не са съвместими с лубриканти на маслена основа, по тази причина не ги използвайте. Нанесете лубриканти на водна или силиконова основа.

При орален и анален контакт, не подценявайте отбраната - носете презерватив. Презервативът не пази 100% от инфекциите. Някои процеси могат да се появят в области, които не са покрити с презерватив. Например, генитален херпес, аногенитални брадавици, срамни въшки, написа zdrave.to.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР