За българите корупцията е основният проблем в страната. Който и

...
За българите корупцията е основният проблем в страната. Който и
Коментари Харесай

Корупцията е основният проблем, показва изследване на Галъп

За българите корупцията е главният проблем в страната . Който и да повдигне този въпрос, ще среща поддръжка, излиза наяве от проучване на " Галъп интернешънъл " за настройките в изменящата се политическа среда.

По същия метод се поддържа и настояването на ГЕРБ за следствие на приватизацията - 80% го утвърждават . Подобно на други сондажи на организацията, такива хрумвания се споделят съвсем автоматизирано.

 ГЕРБ чакат златния пръст на Нинова за отминалостта при приватизацията
ГЕРБ чакат златния пръст на Нинова за отминалостта при приватизацията

Предлагат смяна в Конституцията

Срастването на власт и корупция е главният проблем на обществото ни . Сънародниците ни необятно споделят обвиняванията в коруция към политическия хайлайф и задушевно възприемат всевъзможни планове за проверка.

Изследването е извършено сред 20 и 22 ноември 2017 година посредством телефонно изявление измежду 802 пълнолетни българи по панелна методика . Тя обезпечава представителност на данните за пълнолетното население в страната. Абсолютна оптималната неточност ± 3.5 при 50% дялове, 1% от извадката дава отговор на към 55 хиляди души.

Според резултатите от сондажа, 61% се съгласяват с обвиняванията на Българска социалистическа партия към ГЕРБ за сериозна корупция . 28% не са съгласни, а 11% се двоумят. Тази обвинявания се споделят от последователите и на другите други политически обединения.

Около 59% от българите имат вяра на изказванията на Елена Йончева за съществени нарушавания при строителството на оградата по границата , 17% не имат вяра, а 24% се затрудняват да отговорят.

68% (което се равнява на над 3.7 млн. души) от пълнолетните българи настояват, че са чували за кино лентата на Елена Йончева. Н е всички, които настояват, че са чували, фактически са наясно с тематиката, само че сигурно може да се счита, че въпросът е достигнал до милиони българи .

Данните демонстрират също, че над 600 хиляди души до момента са гледали кино лентата на Йончева за оградата по границата . Очевидно тематиката за оградата по границaта се трансформира в централна за обществото ни. В нея се оглеждат и европейският проблем с миграцията, и българската паника от корупция. Очакванията на социолозите са тази тематика да интересува обществото и в бъдеще.

Трима от всеки четирима считат, че Димитър Главчев е постъпил вярно, като е подал оставка . Мнозинство от 60% не утвърждават дейностите на Димитър Главчев с изгонването на Корнелия Нинова . 79% от хората споделят, че предварителни избори на този стадий не са нужни . Това са част от данните от експресен телефонен сондаж на " Галъп интернешънъл " по настоящи тематики .

 Димитър Главчев подаде оставка
Димитър Главчев подаде оставка

Стабилността на страната е по-важна, е късият коментар на Борисов

Българите очевидно са възприели дейностите на досегашния ръководител на Народното събрание като несъразмерни . Оценката, която самият Бойко Борисов им даде, също е повлияла на мненията.

 Главчев спря микрофона на Корнелия Нинова и я изхвърли от залата Обновена
Главчев спря микрофона на Корнелия Нинова и я изхвърли от залата

А Българска социалистическа партия вика смирено и възпитано Борисов в Народното събрание

Мнозинство от 54% се съгласява с мнението, че с дейностите си Главчев в действителност е навредил точно на ГЕРБ и Борисов . 30% се опълчват на това мнение (главно последователи на ГЕРБ), а останалите се двоумят. По всичко проличава, че оставката фактически е икономисала съществени следващи проблеми за ръководещите, е мнението на социолозите.

60% одобряват мнението, че не е обикновено ръководителят на Народното събрание да гони ръководителя на опозицията . 33% нямат срещу изгонването на водача на опозицията - още веднъж на първо място последователи на ГЕРБ. Останалите се двоумят. Обществото ни явно резервира прочут либерален инстикт.

М нозинство от 73% считат, че Главчев е постъпил вярно, като е подал оставка . 16% са на противоположното мнение, а една десета се затрудняват. Според мнението на социолозите , това потвърждава, че намесата на Борисов и оставката на Димитър Главчев, е предотвратила действителен проблем за ръководещата групировка.

Механизмът на бързите оставки очевидно още веднъж е оказал помощ за запазване на относителната непоклатимост . Това проличава и в данните от въпроса за възможни нови предварителни избори. 79% от интервюираните споделят, че предварителни избори на този стадий не са нужни .

 Цвета Караянчева е новият ръководител на Народно събрание Обновена
Цвета Караянчева е новият ръководител на Народно събрание

Спрямо Главчев нямало напън, Борисов му споделил: " Решавай си "

39% утвърждават избора на Цвета Караянчева за ръководител на Народното събрание, а 29% са срещу . Тя е подкрепена най-вече от последователи на ГЕРБ, само че и от част от последователите на Българска социалистическа партия.

По мнението на 52% от интервюираните, митингите в последните седмици не са нормални и свидетелстват за тежка обстановка . 42% от българите считат, че такива митинги са нещо всекидневно, когато се разисква бюджет - евентуално тъй като другите публични групи употребяват момента, с цел да реализиран по-добро финансиране в идната бюджетна рамка. В данните се оглежда и обичайният публичен негативизъм у нас, разясняват социолозите .

Обсъжданията към бюджета закономерно извеждат на напред във времето тематиката за степента на държавна грижа и намесата на страната в пазарните и стопански процеси като цяло . Това проличава и в съвсем автоматизираното утвърждение за всевъзможни ограничения на държавна интервенция.

Например, 55% от интервюираните в изследването хора неотдавна поддържаха намесата на Борисов в разногласието сред икономическото министерство и ЕМКО . Също 55% утвърдиха дейностите на Борисов за " Дунарит " и така нататък, а единствено към една четвърт бяха срещу, се споделя в проучването на Галъп.

Разбира се, сходни данни се дължат също и на поддръжката, с която Борисов се употребява измежду своите последователи . По същия метод, измежду последователите на Българска социалистическа партия над 70% от запитаните, да вземем за пример, намират скорошния конгрес на Българска социалистическа партия за сполучлив за Нинова и за партията . Явно Нинова до момента съумява да реализира устрема си за синхрон с редовите социалисти, разясняват социолозите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР