Съветът на ректорите ще проведе извънредно заседание в 14 часа,

...
Съветът на ректорите ще проведе извънредно заседание в 14 часа,
Коментари Харесай

Ректорите се събират на извънредно заседание, решават дали да протестират в понеделник

Съветът на ректорите ще организира изключително съвещание в 14 часа, на което ще се реши дали държавните университети в цялата страна ще затворят порти идващия понеделник поради неактуализирани хонорари от 2023 година

Ректорите ще обсъдят и взетите решенията след срещата с финансовия министър Людмила Петкова, на която бяха обещани до края на седмицата да бъдат отпуснати 39 милиона лв. за увеличение на заплатите на преподавателите с дата от 1 януари 2024 година

Съветът на ректорите ще реши още дали по време на шествията за 24 май – денят на Българската култура и просвета, преподаватели, учени и откриватели от висшите учебни заведения ще носят протестни ленти на реверите си в израз на противоречие " с разминаването на думите и дейностите на политиците ".

От Съвета на ректорите прецизираха, че поддържат митинга на Националния браншов профсъюз “Висше обучение и просвета ” към КНСБ, който няма да бъде анулиран макар отпуснатите средства. Всеки учител, който желае да се причисли към митинга е свободен да го направи, оповестиха от сдружението.

Междувременно Ректорският съвет на Софийския университет заяви, че поддържа синдикалните митинги. Университетът увери, че няма да постанова административни и дисциплинарни наказания ако някой е взел присъединяване в митинга.

Всички запланувани публични мероприятия и изпити за 20.05.2024 година в ще се проведат по оповестеното време, оповестяват от Софийския университет.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР