За австралийците Марти и Джес Ансен ваканцията никога не свършва.

...
За австралийците Марти и Джес Ансен ваканцията никога не свършва.
Коментари Харесай

Ваканция без край: Пенсионери резервираха 51 последователни круиза, защото е по-евтино от старчески дом

За австралийците Марти и Джес Ансен ваканцията в никакъв случай не свършва. Пенсионираната двойка от Бризбейн разказва пред A Current Affair, че са си резервирали 51 последователни круиза.

Те отплавали за първи път през юни 2022 година Възрастната двойка споделя, че няма намерение да промени начина си на живот скоро. Семейство Ансен са прекарали последните 500 дни в морето, като част от 795-дневното си пътешестване. Марти и Джес не са взели нетрадиционното решение да живеят в морето, тъй като обичат круизите за наслаждение.  Двойка твърди, че е по-евтино да се живее на круизни кораби, в сравнение с да се заплаща за старешки дом.

На круизния транспортен съд, на който се намира семейство Ансен, възрастни баби и дядовци се любуват на релаксиращата конюнктура, като в същото време се възползват от услугите, които подсигуряват, че храната им постоянно е приготвена и стаята им се почиства всекидневно.



Джес споделя, че решението да живеят на круиз е " метод на живот " . Двойката постоянно се отдава на заниманията на борда, съобщава A Current Affair. Двойката показва, че обича да върви на разнообразни интензивности като бални танци. 

В взаимно изказване за списание People Ансен обявиха, че до момента в който са на круиз, " не им се постанова да се тормозят за заплащането на наем или ипотека, да си набират хранителни артикули или да си перат облеклата ".  

" Круизът е доста по-евтин от това да отидем в старешки дом и значи, че можем да продължим да пътуваме по света " , декларира двойката.

Те показват, че често плават по-дълго от чиновниците на круизните кораби.

Любовта на семейство Ансен към круизите не е неотдавна. Преди пандемията от COVID-19 двойката се е отправила на 31 круизни пътувания. Семейството споделя, че са на стадий, в който просто желаят да се любуват на остатъка от живота си.

Retired couple books 51 consecutive cruises, says it’s cheaper than retirement home - National |
— Jon Lee (@JonLeeOSC)
Може ли в действителност да се живее на круизен транспортен съд?

Семейство Ансен не са единствените хора, които избират да живеят на борда на круизен транспортен съд. През последните няколко години се появиха вести за няколко души, които са избрали да живеят на круизен транспортен съд за по-дълги интервали или да се пенсионират напълно на борда, тъй като явно това е по-евтино от закупуването на парцел или заплащането на наем.

Някои круизни компании даже се пробваха да се възползват от тази наклонност. Една от тях продаде билети за тригодишно пътешестване през 135 страни и 375 пристанища. Пътуването стартира в Истанбул, Турция, през ноември. Цената на индивидуален билет стартира от 29 999 щатски $ на година и доближава до 109 000 щатски $ на година.

По данни на Rentals.ca средната цена за наем в Канада е достигнала рекордно високо равнище от 2 117 $ на месец през август 2023 година

Доклад на Канадската корпорация за ипотеки и жилища разкрива, че междинните разноски за жилище за възрастни хора в Канада са 3 075 $ на месец през 2021 година, което възлиза на близо 37 000 $ годишно.

Цената на билетите за круизен транспортен съд варира фрапантно - от малко под 1000 $ за краткосрочни, бюджетни круизи, до доста по-скъпи, дълготрайни пътувания, които могат да костват хиляди долари.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР