За „Апартаментгейт“ трябват разкрития, присъди, конфискация и връщане на пари.

...
За „Апартаментгейт“ трябват разкрития, присъди, конфискация и връщане на пари.
Коментари Харесай

Президентът скастри Борисов заради „Апартаментгейт“, обвини го, че...

За „ Апартаментгейт “ трябват разкрития, присъди, конфискация и връщане на пари. Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти в Асеновград по отношение на разговора сред „ Дондуков “ 1 и 2, съобщи организация „ Фокус “.

По думите му „ Апартаментгейт “ е единствено началото и вододел на къде ще вървим. „ Не можем да градим съвременна България, в случай че оставим нещата както досега - да се вихри безотговорност и безвластие “, добави президентът.

Според него трябват разкрития, присъди, конфискация и връщане на пари. „ Аз изцяло осъзнавам, че министър председателят е в доста сложна обстановка и не си мислете, че желая България да затъва в корупционни кавги, да бъде синоним на корупция. На това нещо би трябвало да се постави край, само че този край няма да стане с безмълвие, със прекъсване на говорене по тези тематики, а с разнищване и пречистване. Виждате, че министър председателят всяка седмица събира директно подчинените му служби и способени органи и както се ровят в кофите за отпадък за контрабандни цигари е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в парцелите и компаниите на политици посредством подставени лица. Иначе, в случай че и в този момент бъдат изпреварени от медиите, няма да могат да стимулират своето безучастие. И съгласно мен казусът на министър-председателя не е в неналичието на домашни визити у негови министри и партийци. Не е даже и във обстоятелството, че назначеният от ръководещите антикорпуционен орган не хваща необяснимото благосъстояние на някои политици. Дори и да го правеше той щеше да установи единствено крайната фаза на корупционния акт и дребна част от откраднатото. Истинският проблем на премиера е, че безконтролният жанр на ръководство генерира корупция в огромни размери и това не може да се лекува с медийно осветление на прегрешилите и оставки. За това трябват две значими неща - въвеждане на транспарантен и виновен жанр на ръководство с ясни механизми за надзор, които да пресекат корупционните потоци. Това е, което аз виждам като една нужда, която да се извърши и несъмнено затвор за прегрешилите “, сподели президентът и уточни, че възобновяване на държавността минава през възмездието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР