За 50 години дори не сме проектирали цялата магистрала Хемус.

...
За 50 години дори не сме проектирали цялата магистрала Хемус.
Коментари Харесай

Шишков: Проблеми има по всички магистрали, които се строят

За 50 години даже не сме проектирали цялата автомагистрала „ Хемус ”. Това е най-големият проблем. В рамките на 4-5 години цялата автомагистрала може да се построи, в случай че всички процеси по одобрение на подробни устройствени проекти и строителството текат оптимално бързо. Това разяснява пред Нова телевизия районният министър Иван Шишков.
Прочетете още
Той посочи, че по всички автомагистрали, които се строят, има проблеми, които следва да се вземат решение. „ Иска ми се първата подготвена да е „ Европа ” тъй като там остана да се построи единствено един лот. Проблемът е, че там ще загубим част от европейското финансиране. Подробният организационен проект се забави, тъй като седем месеца, при предходния постоянен кабинет, стоя на бюрото на министър Караджов ”, добави министърът.

Във връзка с митингите на АПИ, Шишков изясни, че с премиера и с министъра на финансите търсят благоприятни условия чиновниците от Агенцията да получат по-големи хонорари. „ Ако се наложи да остане служебният кабинет, сигурно би трябвало да се откри решение. Това е един доста значим бранш и той би трябвало да получи обикновено заплащане ”, сподели той.

В случай, че на следващия ден България има постоянен кабинет, министърът разяснява, че на наследника си ще остави цялостен и съответен разбор на всички автомагистрали, какво и по какъв начин би трябвало да бъде продължено.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР