За 14 дниВ състава на повечето продукти има захар, която

...
За 14 дниВ състава на повечето продукти има захар, която
Коментари Харесай

Отслабваме и спим по-добре без захар

За 14 дни
В състава на множеството артикули има захар, която в организма се разпада на фруктоза и глюкоза. Последната е незаместим източник на сила, по този начин нужна за отличното действие на мозъка и други жизненоважни органи. Ако един ден изцяло изключим глюкозата от диетата, незабавно се появяват унесеност, отмалялост и нервност. Обратно, при постоянно невъздържание със захар се излагаме на риск от всевъзможни болести - от акне до диабет. Външният тип също страда.

С цялостно отменяне на захарта можете да се отървете от наднорменото тегло. Факт е, че всички сладки храни са елементарни въглехидрати. Те не толкоз създават сила, а я натрупват “за всеки случай”. Зависимостта от сладкото е обвързвана с потреблението му - колкото повече ядете, толкоз повече желаете. Струва си да бъдете търпеливи най-малко 1-2 седмици и ще забележите, че сте отслабнали.

В рамките на няколко седмици откакто се откажете от захарта, безусловно ще станете по-щастливи. Тя провокира отделянето на инсулин, който изпраща сигнал до мозъка, че всичко е наред. Това обаче работи единствено за малко време. 30-40 минути след сладка закуска още веднъж ще почувствате апетит, а с него и дива отмалялост, нервност и бърз спад в настроението.

Козметолозите знаят, че постоянната консумация на захар, която е токсин за кожата, усилва вероятността от прибързано стареене, поява на бръчки и акне. Това се дължи на обстоятелството, че захарта пречи на естественото произвеждане на колаген, а точно той прави кожата да наподобява свежа и еластична.

Без захар ще спрете да се разболявате. Да, тя подтиква възпаленията и потиска имунната система. Лекарите постоянно поучават хората по време на обостряне на алергии, астма и други тежки хронични болести да се откажат от захарта, с цел да не изпитват неприятни признаци.

Ако сте яли десерт на вечеря, можете да забравите за положителната отмора. Когато кръвната захар скочи, тялото отделя адреналин и кортизол, които пречат на релаксацията и естествения сън. Така че без захар ще можете да се наспите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР