Телефонна линия за пациенти открива Асоциацията на пациентите с автоимунни

...
Телефонна линия за пациенти открива Асоциацията на пациентите с автоимунни
Коментари Харесай

Информационна телефонна линия за пациенти открива АПАЗ

Телефонна линия за пациенти открива Асоциацията на пациентите с автоимунни болести (АПАЗ). Всеки работен ден от 10 до 17 часа пациентски консултанти ще дават информация на всеки, който има въпроси, свързани с някои характерни болести, измежду които и някои автоимунни: атопичен дерматит, болест на Бехтерев, болест на Крон, псориазис, ревматоиден или псориатичен артрит, улцерозен колит и други, оповестяват от Асоциацията. Консултирането по телефона ще е ориентирано към пътя на пациента в здравната система, нужните дейности и процедури за диагностициране, надзор, лекуване на болесттите, местата за лекуване в страната и други Телефонът на пациента е +359 876 303 400, а таксуването е съгласно тарифния проект на обаждащия се.

Информационната телефонна линия на пациента е измежду целите на АПАЗ от основаването на организацията. Разкриването му дава отговор на потребностите на пациентите от навременна и налична здравна информация, която да спести време и средства на търсещите здравна помощ. „ Вярвам, че пациентските организации имат основно значение за това да усъвършенстват достъпа до здравни грижи. Убедена съм, че с разкриването на телефона на пациента ще подкрепим доста хора, които не знаят накъде да поемат след слагането на диагнозата или имат въпроси, за които постоянно лекарите нямат време, с цел да отговорят “, разяснява председателката на Асоциацията на пациентите с автоимунни болести (АПАЗ) Анета Драганова.

Асоциацията на пациентите с автоимунни болести е българска неправителствена организация, която пази правата на пациентите и работи за по-добър достъп до качествени здравни грижи на засегнатите от автоимунни болести. Сред значимите достижения на пациентската организация е въвеждането на модерно лекуване за някои автоимунни болести, както и реализирането на разнообразни осведомителни акции, които да покачат достъпа до скрининг и ранното разкриване на автоимунните болести.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР