За 100 дни министерстване Костадин Ангелов не направи нищо, освен

...
За 100 дни министерстване Костадин Ангелов не направи нищо, освен
Коментари Харесай

100 дни министър и 0 резултати, сега се сети да иска К19 отделения в частните болници - slava.bg

За 100 дни министерстване Костадин Ангелов не направи нищо, с изключение на лифтинг и присаждане на коса. О, забравихме скандалния закон, признат в петък, който дава на частните лечебни заведения да не вършат публични поръчки, харчейки публичните пари на Касата и притежателите им действително да ги засмукват безотговорно.

Както и опита да пробута вендинг машини за медикаменти на Марешки. Все яки далавери. И 0 резултат за хората в пандемия.

Не сподели даже за какво остави ръководената от него преди този момент Александровска болница прогнила в най-буквален смисъл на думата посред пандемия, в която най-важна е високата хигиена. На 98-ия ден той се сети да изиска от частните лечебни заведения най-сетне да открият К19 отделения.

При това няма данни при 5,5 млрд.лв. здравен бюджет да е разкрил нито 1 легло през летните месеци, когато имаше релативно успокоение и можеше да се вземат ограничения за преоборудване на отделения и даже на строителство на краткотрайни клиники, което направиха всички други страни и през днешния ден някои нямат проблеми.

Не обезпечи и безпроблемно заплащане на медиците на 1-ва линия и повишението на заплащането на сестрите и на всички фрагменти в опазването на здравето. Вместо тях, с 30% нарастване се нагушват бухалките от Национална агенция за приходите, шефовете на водопади от бездействащата Агенция за пътна сигурност и други 28 институции.

Ангелов желае оставката на шефа на общинската Четвърта градска болница, която не му е подопечна и чието въобще оцеляване се дължи само и единствено на парите на софиянците и желязната воля на общината. Той се оказа единствен провинен за гибелта на 33-годишен мъж от К19, откакто подопечната на министъра РЗИ дни наред не обезпечи най-малко естествена консултация и наложителното ориентиране на младия болен, което е длъжна да прави против всичките големи пари, наши пари, които харчи.

Всъщност оставка би трябвало да подаде тотално неспособният Ангелов. Колкото по-бързо, толкоз по-добре.

ВИЖ СНИМКИ
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР