За 10-годишния период от приемането ни в Европейския съюз, по линия

...
За 10-годишния период от приемането ни в
Европейския съюз, по линия
Коментари Харесай

За 10 г. в Европейския съюз МТИТС инвестира над 4,2 млрд. лева в транспортни проекти по линия на европейските фондове

За 10-годишния интервал от приемането ни в Европейския съюз, по линия на ОП „ Транспорт “ и Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “, са инвестирани над 4,2 милиарда лв. в транспортна инфраструктура. Това съобщи ръководителят на Управляващия орган на ОПТТИ Галина Василева при откриването на фотоизложба, отдадена на плановете по двете оперативни стратегии.

Със своите над 120 фотоси, изложбата показва едни от най-мащабните и сложни транспортни планове, осъществени у нас досега, сподели Галина Василева. Сред тях са включени снимки на автомагистралите „ Струма “, „ Марица “ и „ Тракия “, жп линиите Септември – Пловдив – Бургас и Първомай – Свиленград – турска граница, софийското метро. Показани са още Западната дъга на Софийски околовръстен път, системите за наблюдаване на корабоплаването в българските участъци на река Дунав и Черно море, обновените жп гари в София, Пазарджик, и Бургас, интермодалният терминал в Пловдив и други

До края на програмния интервал ще изградим 12 нови метростанции, част от третия метролъч, ще рехабилитираме над 190 км жп линии и 6 основни жп гари, и ще изградим 67 км автомагистрали. Зад всички тези цифри стои поддръжката от Европейския съюз вече едно десетилетие, само че и усилената работа на доста специалисти на национално и европейско равнище, уточни още Василева.

Изложбата ще остане в Градската градина пред Народен спектакъл „ Иван Вазов “ в столицата до 12 ноември 2017 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР