Ювентус спечели с 2:0 градското дерби срещу Торино от 8-ия

...
Ювентус спечели с 2:0 градското дерби срещу Торино от 8-ия
Коментари Харесай

Юве взе дербито на Торино без особени трудности

Ювентус завоюва с 2:0 градското дерби против Торино от 8-ия кръг на Серия А. „ Бианконерите “ стигнаха до триумфа с две попадения през второто полувреме, дело на Федерико Гати и Аркадиум Милик.

След триумфа Юве е трети в класирането с актив от 17 точки, до момента в който Торино е 12-и с 9.

Още в 6-ата минута Ювентус съумя да порази вратата на Торино. Мойс Кийн прати топката в мрежата на гостите, само че попадението не беше зачетено поради засада.

Четвърт час след началото Торино отговори. Валентино Ласаро напредна с топка в крайници и стреля от границата на наказателното поле, само че над напречната греда.

В средата на първото полувреме Бремер се измъкна от отбраната на Юве и стреля с глава от бялата точка – доста надалеч от задачата.

До почивката резултатът се резервира неизменен, като липсваха съществени голови рискове пред двете порти.

В 47-ата минута „ бианконерите “ поведоха. Юве вкара гол след огромно безредие в наказателното поле на гостите. Два удара бяха блокирани, само че при третия Федерико Гати вкара. В обстановката Бремер получи удар в главата и пострада съществено. Голът в началото не беше зачетен поради нарушаване. Последва интервенция на ВАР и в последна сметка съдиите трансформираха първичното си решение. Така Ювентус поведе с 1:0.

В 62-рата минута домакините удвоиха преднината си. При едно центриране в наказателното поле Аркадиуш Милик се извиси над всички и с глава прати топката под напречната греда.

Попадението значително умъртви интригата и Юве реши мача в своя изгода. Торино въпреки всичко опита да върне най-малко един гол.

Три минути преди приключването на постоянното време Филип Костич потегли на самостоятелен пробив и потърси композиция със съотборник, само че отбраната на гостите се оправи и съумя да почисти.

В 89-ата минута Арналдо Санабриа беше най-близо. Неговият удар от добра стрелкова позиция мина на сантиметри около вратата.

Резултатът се резервира неизменен и Ювентус прибави трите точки към актива си. В идващия кръг от Серия А отборът на Масимилиано Алегри гостува на Милан, до момента в който Торино посреща Интер.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР