Юристи посочват, че лекари все по-често се съгласяват да регистрират

...
Юристи посочват, че лекари все по-често се съгласяват да регистрират
Коментари Харесай

Схема за фалшиви COVID-19 сертификати бърка статистиката, но е недоказуема

Юристи показват, че лекари все по-често се съгласяват да записват в системата, че са сложили ваксина на свои познати. Услугата коства сред 500-600 лв. и улеснява хората при пътешестване. Бизнесът е печеливш, а също така рискът е дребен - и двете страни имат интерес да си мълчат.

“Ако такава скица в реалност съществува, това е закононарушение по член 312 от Наказателния кодекс. Това се санкционира с отнемане от независимост до две години или пробация. Практически обаче е недоказуемо. И двете страни имат интерес да си мълчат”, съобщи пред ФрогНюз адв. Мария Петрова - специалист по здравно право.

Смята се, че точно такива подправени документи могат да повлияят на лекуването на хора, инфектирани с ковид. Експерти обаче показват, че това не е по този начин - съществува протокол за лекуване и стъпки, които се следват според от това дали става въпрос за лека, междинна или тежка форма на COVID-19. Същият е въпросът и с приетите в болница пациенти.

Пред ФрогНюз проф. Светлана Велизарова - експерт по белодробни заболявания и началник на детската клиника в белодробната болница в София, уточни, че данните демонстрират, че у нас има няколко случая на имунизирани пациенти, които са се разболели тежко, само че става дума за хора, които след имунизация не са спазвали никакви противоепидемични ограничения - носене на защитни маски, стерилизация, отдалеченост.

Какъв тогава е казусът? По този метод преди всичко се ускорява скептицизма.

Статистиката регистрира по-висок % имунизирани хора, които са попаднали в болница или са умряли, макар сложена доза от утвърдените в Европейския съюз ваксини. Губи се и тласъкът хората да се имунизират на процедура, тъй като резултатът е същият.

Междувременно България продължава да е страната с най-нисък % имунизирано население в Европейския съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР