Юридическият екип на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски

...
Юридическият екип на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски
Коментари Харесай

Щабът на Тръмп поиска повторно преброяване в Джорджия

Юридическият екип на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския съобщи през днешния ден, че изборния щаб на републиканеца е подал петиция за наново броене на президентския избор в Джорджия, откакто резултатите демонстрираха, че демократът Джо Байдън е победил в щата, съобщи Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Щатският секретар, републиканецът Брад Рафънспъргър, в петък удостовери резултатите от изборите в щата, съгласно които Байдън побеждава Тръмп с 12 670 гласа от подадени към 5 милиона бюлетини, или 0,25 %. Губернаторът републиканец Брайън Кемп по-късно сертифицира листата с 16 президентски електори от щата. Щабът на Тръмп имаше право в период от два работни дни да изиска наново броене.

Адвокатският екип на Тръмп съобщи, че щабът на Тръмп "продължава да упорства за почтено броене в Джорджия, което би трябвало да включва сравняване на подписите ". В петък, при узаконяването на резултатите, губернатор Кемп също изрази опасения по отношение на подписите, само че Рафънспъргър удостовери увереността си в резултатите и в днешна публикация във "Вашингтон пост " съобщи, че "изборната система в Джоджия в никакъв случай не е била по-сигурна и по-достойна за доверие ".

Фактът е, че се изисква подписите върху молбите за гласоподаване по пощата и върху пликовете да се ревизират при приемането им. Законът в Джорджия разрешава на даден претендент да изиска наново броене, в случай че разликата е по-малка от 0,5 %. Преброяването ще се извърши благодарение на скенери, които четат и табулират гласовете. Служителите от изборните управляващи на щата към този момент направиха цялостно ръчно броене на всички бюлетини за президентските избори, само че това произтичаше от наложителното условие на одит и не се счита за публично наново пребряване според закона.

Щатското законодателство изисква одит "на ръка " на един от изборите, с цел да се подсигурява, че машините са преброили бюлетините тъкмо, и Рафънспъргър избра президентския избор. Бяха открити непреброени бюлетини в няколко окръга, което наложи повторното засвидетелствуване на резултатите в тях преди узаконяването в щата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР